PEGASUS: Umerkelig installerer det seg selv og overvåker alt brukeren gjør. (Foto: Istock).
PEGASUS: Umerkelig installerer det seg selv og overvåker alt brukeren gjør. (Foto: Istock).

Vipps inn i regnskapet

Første selskap med regnskapsprogram tilpasset Vipps Faktura er 24Sevenoffice. Selskapet mener ingen vil gå tilbake til gamlemåten etter dette.

Publisert Sist oppdatert

Først ute av den nye bølgen av mobilbetaling var Vipps, og DNB har de siste ukene drevet tung markedsføring av neste iterasjon, digitale fakturaer via mobil.

Rett i regnskapet

Men fakturaer hører gjerne bedriftene og regnskapene til, så full effekt av nyutviklingen enklest mulig der. Det hevder 24Sevenoffice at de er først ute med.

Dermed kan deres 15.000 bedriftskunder integrere bruk av Vipps Faktura inn i faktura- og regnskapssystemet selskapet leverer. De hevder at systemdesignet de har med åpent api gjør det enkelt og raskt å integrere programvaren med tredjepartsløsninger.

- Vipps Faktura har potensialet til å gjøre det samme for fakturabetaling som Vipps har gjort med vennebetaling. Med Vipps vennebetaling kom vi med en løsning på et problem som ingen tenkte på at de hadde. Det samme er i ferd med å skje med regningsbetaling, og vi tror at når du har prøvd Vipps Faktura kommer du ikke til å gå tilbake til gammelmåten å betale regningene dine på, sier Vipps-direktør Runge Garborg.

Miljø og konkurransefortrinn

Ståle Risa, daglig leder i 24Sevenoffice, forteller at selskapet lenge har sett en nedadgående trend for papirfakturaer blant egne kunder, blant annet gjennom innføringen av digitale EHF-fakturaer.

- 24Sevenoffice skal være en pådriver i det grønne skiftet og prioritere samfunnsansvar i sin forretningsdrift. Det fantastiske med løsninger som Vipps Faktura, er at det gir bedrifter konkurransefortrinn, samtidig som det gir en åpenbar miljøgevinst.