SIKRERE: En elektronisk avtale er vanskeligere å forfalske enn en skriftlig, mener Øyvind Skarelven. (Foto: Unit4)

Unit4 med elektronisk signering

Unit4s system for eiendomsforvaltning har fått e-signatur fra svenske Egreement.

Publisert Sist oppdatert

Unit4 forteller i en pressemelding at kunder og leietakere nå kan signere kontrakter og avtaledokumenter ieiendomsforvaltningssystemet Unit4 Property Management.

Dette skal gi en mer strukturert og oversiktlig prosess, raskere gjennomføring og mindre papir, som kan gi kostnadsbesparelser på opptil 80 prosent per avtale.

Helhtlig prosess

Når Egreements plattform benyttes som del av Unit4 Property Management tilbys brukeren elektroniske funksjoner og arbeidsflyt for både signering, utsendelse av bekreftelser og påminnelser til avtalepartner, identitetskontroll, verifisering av underskrift og naturligvis arkivering.

Lagringen er skybasert med sikret backup. Når signerings- og avtaleløsningen benyttes som en sømløs integrasjon med Unit4-løsningen skjer lagringen i de skybaserte miljøene hos både Egreement og Unit4.

– Juridisk sett er en elektronisk avtale minst like holdbar som en avtale på papir. De elektroniske dokumentene er vanskeligere å forfalske og har tidsstempel, ip-nummer og en verifiserbar lagring i både system og arkiv, sier Øyvind Skarelven, som er partneransvarlig i Unit4. Med Egreement-avtalen kan selskapet nå tilby aktørene i bolig- og eiendomsbransjen en helhetlig digital prosess for oppfølging av både kunder og bolig- eiendomsportefølje.