SAMARBEID: Norske WMC og Securitas satser sammen innen helse-it (Pressefoto: WMC)
SAMARBEID: Norske WMC og Securitas satser sammen innen helse-it (Pressefoto: WMC)

Who Cares? Securitas!

Securitas lanserer et nytt trygghetskonsept kalt Securitas Care.

Publisert Sist oppdatert

Securitas Care er tilpasset og skreddersydd til kommunenes behov og har til formål å skape ekstra hender til kommunens medarbeidere og ekstra trygghet for borgerne, det skriver Securitas i en nyhetsmelding på sine sider.

Securitas har gjennom 2016 jobbet med å bygge opp forretningsområdet Securitas Care og er nå i gang med de første oppgavene ute i kommunene. Securitas Care-konseptet er bygget opp om følgende ytelsesområder: Personaltrygghet, medisinsk trygghet, SOSU support, elektroniske dørlåser, brand- og førstehjelpsutstyr samt utdannelse.

- Vi kan se en god match mellom våre kjernekompetanser som kontrollsentral, mobile beredskap og remote løsninger, og care-områdene, hvor det gjelder å yte trygghet på grunn av sikkerhet for mennesker, sier strategisk utviklingsdirektør, Martin Nielsen i Securitas, i meldingen.

Samarbeidspartnere

Som en del av Securitas Care konseptet har svenskeide Securitas inngått en samarbeidsavtale med BEKEY innenfor elektroniske låsesystemer og Dosesystem innen medisinpåminnelse. Dosesystem er en medisinhusker som gir borgerne hjelp til å huske å ta medisin og lignende.

Utover disse to partnerne har Securitas inngått en global samarbeidsavtale med norske WMC technologies, som står bak World Medical Card (WMC) konseptet. Ved å bruke WMC sikres det at all nødvbendig informasjon om en person er tilgjengelig når det behøves i en nødsituasjon.

- Securitas er i dag verdens største innen sikkerhets- og vektertjenester. De har over 300.000 ansatte i 53 land over hele verden, så det er klart det er helt fantastisk å ha Securitas med på laget. De har en tyngde, sier Ronny Kausland, leder i WMC, til Computerworld.

Kausland forteller at Securitas Care er en slags substitutt som kan lette arbeidsmengden for helsepersonell. Om du for eksempel ikke er akkutt syk, men trenger noen til å kjøre deg til legevakten, eller få noen til å levere medisiner, så skal du kunne ringe Securitas.

Produktet til WMC sørger for at helseinformasjon er tilgjengelig i kritiske situasjoner. Produktet består av at rett og oppdatert helseinformasjon, pågående medisinbruk, allergier og pårørendekontakter alltid er raskt tilgjengelig via en webside, en mobil-app og et fysisk helsekort.

Securitas Care er nå i sin spede begynnelse i Danmark, men Kausland tror at tjenesten snart kan være tilgjengelig i norske kommuner også.