NY EUROPA-SJEF: Glenn Arnesen fotografert under en kundekonferanse på Gardermoen for norske IFS-ansatte. (Foto: Toralv Østvang)

Blir europeisk toppsjef

Nordmannen Glenn Arnesen er utpekt til europeisk toppsjef for it- og konsulentselskapet IFS etter å ha ledet den skandinaviske delen av konsernet i mange år.

Arnesen har til sammen 13 års fartstid i IFS, et selskap som ble opprettet av studenter ved den tekniske høyskolen i Linköping i Sverige i 1986. Firmaet er i dag et globalt konsern med over 3.500 medarbeidere, hvorav vel 300 i Norge. Det norske hovedkvarteret ligger i Asker, men IFS har også en avdeling i Stavanger.

Offshore og energi

IFS er leverandør av forretningssystemer – ERP-systemer og service-løsninger – og har blant annet mange store offshore- og energi-selskaper i sin portefølje. Kundelisten omfatter selskaper som Odfjell Drilling, Songa Offshore, Statnett, Tomra, Hafslund, Jotun, Avinor, Systembolaget og mange andre kjente firmanavn.

Et av de nyeste tilskuddene til kundelisten er Borr Drilling, en stor global riggoperatør. IFS skal lever IFS Applications til det som vil bli en flåte av 36 oppjekkbare borerigger.

Fra Asker til London

Glenn Arnesen er opprinnelig fra Halden. Han er utdannet som ingeniør og bedriftsøkonom, og var innom selskaper som Tandberg Data og Norske Skog før han begynte hos IFS.

OPPJEKKBARE BORERIGGER: Borr Drilling er et av de nyeste tilskuddene til kundelisten til IFS. (Foto: Borr Drilling)

Arnesen vil fremdeles ha kontorsted i Asker, men kommer også til å pendle mye til IFS-kontorene i London.

IFS er etablert i 50 land og omsetter nå for rundt 4,2 milliarder svenske kroner i året. Omsetningen vokste med 25 prosent i 2017. I de tre første kvartalene i 2018 vokste omsetningen med 23 prosent. Skandinavia representerer omlag 25 prosent av selskapets globale omsetning.