ÅPNER: EU-kommisjonen har åpnet for bruk av Oracles skytjenester. (Foto: Istock)

Europakommisjonen tar Oracle inn i varmen

Den europeiske union gir sine offentlige organer tilgang til plattformtjenester på skyplattformen til Oracle: Oracle Cloud Infrastructure (OCI).

Kampen om å tilfredsstille regulatoriske krav i EU, og levere sikre skytjenester til offentlige institusjoner pågår for fullt. Forskjellige leverandører løser utfordringene på forskjellige måter, men felles for alle er at de ønsker å tilpasse seg de strenge reglene for Europeisk suverenitet på sentrale data og kritisk infrastruktur.

I en pressemelding kunngjør Oracle i dag at Europakommisjonen (EC) har besluttet å inkludere (OCI) med tilhørende plattformtjenester i de tilgjengelige skytjenestetilbudene for EU-administrasjonen.

Kommisjonen valgte OCI etter en konkurranseutsatt anskaffelsesprosedyre. Den seksårige avtalen gir titalls av institusjoner, organer og byråer i Den europeiske union tilgang til mer enn hundre OCI-tjenester. Det innebærer også tilgang til Oracle sin applikasjonsportefølje, som utelukkende kjører i Oracle sin sky.

Ikke EU-skyen

Ifølge Oracle gir avtalen EU en streng organisatorisk og arkitektonisk sikkerhet med et omfattende utvalg av sikkerhetsfunksjoner, inkludert avanserte krypteringsteknologier, integrert identitetsstyring og strenge tilgangskontroller. EU-institusjoner og organer skal dermed kunne oppfylle krav til samsvar, databehandlingsregler og regulatoriske pålegg med mindre risiko og kostnad.

Tidligere i år lanserte Oracle en egen EU-sky, drevet av et eget Oracle eiet, men EU-basert selskap, skreddersydd for å møte strenge regulatoriske krav i EU. Ifølge kilder i Oracle Computerworld har snakket med, er ikke avtalen med Europakommisjonen begrenset til denne skyen, men OCI generelt.

Fleksibilitet og skalerbarhat

På samme måte som de andre store skyleverandørene, tilbyr Oracle sin sky skalerbarhet, sikkerhet, fleksibilitet og pålitelig ytelse. OCI gir skalerbar, høytytende databehandling og muliggjør enkel migrering av eldre lokale applikasjoner til skyen.

Avtalen vil dekke institusjoner, organer og byråer i Den europeiske union. Fra før av brukes OCI av Storbritannias regjering, Nederlands regjering, Australias føderale regjering og USAs forsvarsdepartement.