OPPSIGELSER: Facebook-eier Meta sier opp sine ansatte i Norge. (Foto: Unsplash)
OPPSIGELSER: Facebook-eier Meta sier opp sine ansatte i Norge. (Foto: Unsplash)

Facebook-eier Meta legger ned salgskontoret i Norge

Det norske kontoret til Meta, som eier Facebook og Instagram, legges ned som følge av masseoppsigelser i gigantkonsernet, skriver E24.

Publisert

Kontoret, som ligger i Oslo, skal ha ti ansatte og leverte et årsresultat på nær 30,8 millioner kroner i 2021.

I november ble det kjent at Meta skal si opp 11.000 ansatte globalt – drøyt 13 prosent av alle ansatte.

– Dessverre er konsekvensene av den nåværende økonomiske situasjonen at hele vårt Oslo-baserte salgsteam blir berørt av nedbemanningen, skriver PR-byrået Släger på vegne av Meta Norden til E24.

Inntektstap og reguleringer

I juli rapporterte Meta om sitt første inntektstap noensinne. Allerede da uttalte Mark Zuckerberg at han håpet de mindre produktive ansatte i selskapet kunne finne veien ut selv. I tillegg til dette har det vært store endringer på markedet der Facebook driver sin overvåkningsbaserte markedsføring.

Apple gjorde endringer som betydde at alle Iphone ville be om samtykke fra brukeren før et nettsted kunne spore din aktivitet. I følge Forbes har det minsket avkastning på investering med nesten 40 prosent for annonseaktører.

Denne uken ble det også kjent at EU angivelig skal ha satt foten ned ovenfor måten Meta unngår samtykke-baserte cookies ved å skrive det inn i vilkår og betingelser for bruk av deres tjenester.

EU har lenge jobbet med ny regulering ovenfor både sosiale medier som Facebook, og digitale gatekeepers som Meta. Digital Services Act og Digital Markets Act kan få stor innvirkning på inntjeningspoensialet til de største aktørene, da det blir krevet mer åpenhet og rettferdig konkurranse. Disse ble endelig vedtatt i EU dette året.