KNIPS: Playmute håper at innsamlingen på Kickstarter skal hjelpe dem med å finansiere produktet som lar deg knipse vekk reklamen. (Skjermdump: Kickstarter)

Knips vekk tv-reklamen

Playmute heter redskapet som skal hjelpe tv-seere med å slippe reklame.

Publisert Sist oppdatert

Om kickstarter-innsamlingen når 100.000 dollar kan tv-selskapenes verste mareritt bli til virkelighet. Playmute skal nemlig hjelpe tv-seere med å slippe reklame. 

Playmute, som nå har en innsamling på Kickstarter, er ett androidbasert HDMI-dongel til å koble inn i tv-en. Den lar brukeren bytte kanal og slå på for eksempel et Youtube-klipp eller en Netflix-serie under reklamen, skriver idg.se

Byttet skjer gjennom at man for eksempel plystrer, knipser eller klapper i hendene. Og når reklamen er over er det bare å plystre, knipse eller klappe tilbake programmet igjen.

Playmute lar brukeren veksle mellom programmer ved at et lite bilde vises på skjermen. På den måten risikerer man ikke å gå glipp av noe når reklamepausen vel er over.

Dette er kanskje trist for tv-selskapene som tjener penger på annonser, men muligens et veldig godt produkt for reklameleie tv-tittere.