INGEN DRAMATIKK: Kolbjørn Haarr ønsker ikke å opplyse om hva han går til, men det er trolig noe som innebærer både utfordringer og tempo. (Arkivfoto: Tieto)

– Jeg går ikke fra noe, men til noe

Etter seks år i Tieto Norge sluttet Kolbjørn Haarr – på dagen.

Publisert Sist oppdatert

Fredag forrige uke hadde Kolbjørn Haarr sin siste arbeidsdag i Tieto Norge. Han ble fritatt fra arbeidsoppgavene sine samme dagen som han informerte om avgangen internt.

Computerworld blir selvfølgelig nysgjerrig når noen både sier opp og slutter på samme dag.

– Er det ikke vanlig med oppsigelsestid?

– Det kommer an på avtalen, det er mange grunner til at man går, forteller Haarr. Han føyer til at det ikke ligger noe dramatikk bak beslutningen.

– Hva står på agendaen nå?

– Det kan jeg ikke si noe om. Jeg har gjort det selv. Jeg går ikke fra noe, men til noe.

Endringer

Haarr var country manager og executive vice president i det finske it-selskapet. I konsernledelsen hadde han ansvar for Telecom, Media og Energy (TME). Han har også siden 2012 hatt ansvar for Tietos satsing på operasjoner i Russland, Baltikum og Østerrike. 

Når Haarr nå har besluttet å fortsette sin karriere utenfor Tieto, vil Executive Vice president Lasse Heinoen overta ansvaret for TME og New Markets. 

Christian Schøyen, leder for Consulting & System Integration i Norge og New Markets blir Tietos acting country manager for Norge. Schøyen har sittet i den norske ledelsen siden 2009 og har jobbet tett sammen med selskapets ledergruppe rundt utviklingen av Tietos strategi og mål for det norske markedet.

– Jeg vil takke Kolbjørn for hans innsats gjennom årene i Tieto. I den seneste rollen har han på en god måte har håndtert utfordringene innenfor industriområdet Telecom, Media and Energy samtidig som at han har optimalisert forretningen i New Markets. Takket være Kolbjørns lederskap har forretningen innenfor TME blitt forbedret og gradvis stabilisert - med langsiktige ambisjoner for økt lønnsomhet. Jeg ønsker Kolbjørn lykke til i hans videre karriere, sier Kimmo Alkio, CEO i Tieto.

Utfordringer

Haarr kan fortelle at han har hatt en spennende og lærerik reise i Tieto. Det har vært gøy, men også utfordringer. Noe som har passet han godt.

– Jeg er ikke den som sitter med bena på bordet. Det er gøy med tempo og utfordringer, forteller Haarr.