FRA MICROSOFT: Per-Ivar Lund startet i stillingen som direktør for strategiske kunder og partnere i Telenor Norge i mai. (Foto: Martin Fjellanger/Telenor)
FRA MICROSOFT: Per-Ivar Lund startet i stillingen som direktør for strategiske kunder og partnere i Telenor Norge i mai. (Foto: Martin Fjellanger/Telenor)

Microsoft-direktør går til Telenor

Per-Ivar Lund er ansatt som ny direktør for strategiske kunder og partnere i Telenor Norge.

Publisert Sist oppdatert

Per-Ivar Lund kommer fra stillingen som kundedirektør i Microsoft, hvor han har hatt en rekke lederstillinger med ansvar for telekom og skybaserte tjenester både i Norge og Europa. I mai begynte han som direktør for strategiske kunder og partnere i Telenor Norge.

-- Telenor er i en dynamisk bransje hvor endringene skjer raskere enn noen gang. Å være med på teknologiutviklingen og digitaliseringen av Norge er en spennende mulighet for meg, sier Lund, som har jobbet i Microsoft siden 1997, i en pressemelding fra Telenor.

Lund har hatt ansvar for blant annet å bygge opp Microsofts forretningsområder innen webside-teknologi (ASP), SaaS, telekom og digitale løsninger som Office 365 og Azure for små og store bedrifter i Europa. Lund spilte en sentral rolle med å etablere Microsofts posisjon i Vest-Europa, samt relasjoner til partnere innen telekomselskaper, programvarehus og systemintegrator, heter det i meldingen.

-- Partnere er veldig viktige for oss, og Per-Ivars bakgrunn er et verdifullt tilskudd for Telenor. Han er høyt respektert i bransjen, har stort nettverk og en unik kompetanse som vi ser fram til å dra nytte av, sier Cathrine Moltubak Gulbrandsen, direktør for storkunde i Telenor Bedrift.

Lund er fra Drøbak og tiltrådte stillingen i Telenor Norge i mai.