SPORT PÅ NETT: TV taper kampen mot stømming og nett-tv. Foto: Rupp.de/Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Nett-tv fikk kjempegli i finske spor

Lahti-VM ga seerrekord for nett-tv for NRK. Mobiltelefon, PC og nettbrett skyver TV-en ut i kulda.

TV-apparatene tapte for mobiler, nettbrett og pc under skirennene i Finland i februar og mars. NRK TV-appen satte ny bruksrekord under arrangementet, som også ga 18 medaljer til de norske utøverne.

Sju av disse var gull-valør.

PC om dagen, brett om kvelden

Strømmetjenester er i vekst i Norge, og de direkte overføringene fra alle aktivitetene i Lahti til de digitale flatene NRK opererer med gir seerrekord. På dagtid er det PC som gjelder, mens mobil, nettbrett og varianter av smarte-tv-er er mottakere på kveldstid.

- NRK er veldig fornøyde med å ha hatt så stor suksess med direkte sendingene fra Ski-VM. Ekstra spennende er de nå å se at vi har nådd en ny milepæl og virkelig ser et skifte hos seerne, sier Andreas Munkelien, leder for IP distribusjon hos NRK, i en kommentar.

Egen strømmeteknologi

NRK bruker teknologi fra Qbrick, som ble kjøpt av IP-Only i fjor under navnet Arkena Nordics fra franske TDF.

- Det har vært viktig for oss å kunne bruke streamingteknologi fra Qbrick som en del vår multi-CDN strategi med flere leverandører, som igjen vil gi en best mulig kvalitet og stabilitet for våre seere, sier Munkelien.

Qbrick har drevet med strømmetjenester siden 1999, og hevder at deres teknologi og løsninger er egenutviklet over hele fjøla. Kunder kan ta i bruk tjenestene som hyllevare eller med mulighet for å utvikle egne tjenester mot selskapets API-er.

Nettoperatøren IP-Only supplerer Qbrick-teknologien med nettverk- og infrastrukturkompetanse for å gi strømmingen jevn kvalitet.