HØNEBLUND: Jabra vil legge til rette for power-napping på jobb for å øke produktivitet og effektivitet. Foto: Jabra Pressefoto

Sov på jobben!

Hodesettleverandøren Jabra vil øke produktivitet og kreativitet. Et eget søvnkammer, hodesett og bort med stigma er resepten.

Publisert Sist oppdatert

I et nytt samarbeid med selskapet MetroNaps legger Jabra opp til å gjøre det lettere for medarbeidere å ta en liten blund, en «power nap», på jobb. De hevder det skal gi bedre kreativitet og produktivitet.

Massasje og frukt

Jabra sammenligner tiltaket med andre produktivitetsfremmende tiltak som massasje, mat, drikke og andre vanlige tilleggsytelser.

- Nye arbeidsformer betyr at arbeidsplassene også må være designet for pauser og hvile. Virksomheter fokuserer i økende grad på konkurransefordelene som kreativitet og produktivitet gir, og begge deler stimuleres av effektiv hvile og et godt lydmiljø, sier Bjørn Ekner, direktør i Jabra business solution.

- En blund har positiv effekt på kognitive funksjoner, oppmerksomhet, produktivitet og generell velbefinnende. Det er på tide å komme vekk fra stigmaet om det å sove på jobben og i stedet se fordelene med det.

Støy bremser produktivitet

Det Jabra vil bidra med er sine egne støykansellerende hodesett, gjerne i kombinasjon med egen støyredusert kammer og seng fra MetroNap, kalt en EnergyPod.

Selskapet viser til en egen undersøkelse der støynivået var det mest distraherende elementet for 46 prosent av de som ble spurt. De viser også til forsking der det påpekes at effektiv hvile skaper forbindelse mellom høyre og venstre hjernehalvdel og synkroniserer arbeidsmønsteret med naturlige søvn- og konsentrasjonsrytmer. Det gjør tiden ved skrivebordet eller i møter mer produktiv.