Napster er tilbake
Musikktjenesten Napster relanseres i dag i Norge og skal konkurrere med Spotify og Wimp.
Napster, den første store fildelingstjenesten for musikk, ble først lansert i 1999, men etter en større rettsak om kopibeskyttet materiale ble tjenesten tvunget til å legges ned i 2001, til tross for at den hadde millioner av brukere.
Samme året ble tjenesten kjøpt opp av det USA-baserte selskapet Rhapsody International.
Nå har musikktjenesten stått opp fra de døde, og i dag lanseres den i Norge. I Norge vil Napster sloss om kundene med Spotify og Wimp. Tjenesten tilbyr over 20 millioner sanger fra norske og internasjonale artister som vil være tilgjengelig både online og offline for 99 kroner i måneden.
Napster vil være tilgjengelig for IOS, Android, smart-TV-er og musikkanlegg - og den første måneden er gratis.
Tilbyr også lydbøker og live-konserter
Det som skiller Napster fra mange av de andre musikktjenestene er at den tilbyr lydbøker og live-konserter. Tjenesten tilbyr også eksklusive intervjuer med artister , oppdaterte musikktips, og mulighet til å dele spillelister på sosiale medier.
Hovedmålet til Napster er å gjøre det enkelt for brukerne å oppdage ny musikk – det er slik de håper å vinne markedet.
- Vårt mål er å levere dedikerte musikkfans den mest fleksible og personlige måten å oppdage nye musikk på, enten det er gjennom tilgang til de nyeste utgivelsene fra internasjonale superstjerner, til album fra up-and-coming lokale artister, sier Jon Irwin, president i Rhapsody International Inc.
Musikk i farta
Ifølge en pressemelding vil selskapet gjøre det enklest mulig å ha med seg musikk mens man er i farta.
- Takket være et langsiktig samarbeid med en rekke av verdens ledende teknologiselskaper er Napster tilgjengelig på mange ulike enheter, slik som digitale mottakere, smart-TV-er og multiromstjenester, står det i pressemeldingen.
Thorsten Schliesche, visepresident I Napster for det europeiske markedet, synes det er flott at Napster nå lanseres i Norge.
- Vi vet at musikkfans i Norge er tidlig ute med å bruke digitale tjenester. Faktisk kommer 69 prosent av musikksalget i Norge fra streaming eller nedlastet musikk, sier han.
Tjenesten vil fra og med i dag være tilgengelig i 14 europeiske land.