OVER FORVENTNING: Microsoft gjorde det bedre enn analytikerne ventet i første kvartal. (Foto: Stephen Brashear/Getty Images for Microsoft)
OVER FORVENTNING: Microsoft gjorde det bedre enn analytikerne ventet i første kvartal. (Foto: Stephen Brashear/Getty Images for Microsoft)

Hjemmekontor ga stort overskudd for Microsoft

Kan vise til sterkt kvartalsresultat.

Publisert Sist oppdatert

Microsoft rapporterer en nettoinntekt på 15,5 milliarder dollar, tilsvarende 134 milliarder norske kroner, de tre siste månedene i fjor. Det er en økning på 33 prosent fra samme periode i 2019

Selskapet sier veksten i overskuddet skyldes at flere er avhengige av deres teknologi for å kunne jobbe hjemmefra på grunn av koronapandemien, i tillegg til holde kontakten med venner og familie.

De samlede inntektene økte med 17 prosent fra samme tid i fjor til 43,1 milliarder dollar, opplyste Microsoft i oppdateringen for finansårets andre kvartal.

– Det siste året har vi sett en andre bølge av digital endring som har skylt over alle selskaper og næringer, sier Microsoft-sjef Satya Nadella.

En nettoinntekt på 2,03 dollar per aksje overgikk også forventningene på Wall Street.

Inntektene fra Microsofts produksjonsverktøy, som inkluderer programmene i Office-pakken, økte med 13 prosent i kvartalet som endte i desember, mens inntektene fra selskapets skybaserte tjenester steg med 23 prosent.

Det mest synlige tegnet på veksten er framveksten av kommunikasjonsverktøyet Teams, som sammen med konkurrenter som Zoom og Slack er regnet som et nødvendig verktøy for folk som jobber hjemmefra.

(©NTB)