LIK OG ULIK: HTC 10 kommer i tre forskjellige farger, men gull er foreløpig ikke ventet til Norge. FOTO: HTC

Test: HTC 10 - Hipstertelefonen

HTC treffer blink med sitt siste flaggskip. Telefonen har den merkelige kombinasjonen av å være annerledes men ikke skremmende annerledes.

Publisert Sist oppdatert

Det er få overraskelser i utseendet til HTC, som sine forgjengere er den konstruert i ett solid stykke aluminium, såkalt unibody design. Nytt av året er skråkantene i bakkant, som gir en litt mer behagelig følelse i  hånden. Telefonen har ellers en 5,2 tommers skjerm med oppløsning 1440x2560, og er ellers forutsigbar i formen med avrundede hjørner, hvit eller mørk grå rundt skjermen og knapper på høyre side.

Byggekvaliteten er meget solid; telefonen overlevde en meget klumsete redaktør og opptil flere uheldige fall på både brostein og betong uten nevneverdige merker eller skader. Navigeringsknappene er flyttet til feltet under skjermen, som gir en følelse av at skjermen er større enn den faktisk er.

Innsiden teller

Flott design til tross, det er i innmaten det skjer;; her finner vi den nye Snapdragon 820-prosessoren, som har tatt en langt steg siden forgjengeren og oppleves som både raskere og med oppgradert trådløs-teknologi. I våre tester gjorde HTC 10 det godt, men lå litt under de andre flaggskipmodellene fra Apple og Samsung.

HTC har valgt å gå bort fra sine tidligere forsøk med såkalte ultrapixler, og har heller installert et mer normalt 12 megapixler kamera med en blenderåpning på f/1.8. Kameraet slipper inn godt med lys, og vi var meget fornøyd med kvaliteten på bildene vi tok. Vi hadde dog litt problemer med at laserfokusen ikke fungerte helt slik den burde, som resulterte i litt uskarpe bilder i ny og ne.

Ribbet til skinnet – nesten

HTC har flere ganger hatt ansvaret for Nexus-telefonene, og i HTC 10 kan det nok skimtes at der er fornøyd med Google-samarbeidet. Telefonen er nesten ribbet for såkalt bloatware og egne programmer som tar opp unødig plass. Her er det meste overlatt til Google’s apper, noe som bør passe de fleste av oss godt. Brukergrensesnittet blir dermed litt gjenkjennelig for de fleste.

Unntaket er Blinkfeed, en tjeneste som henter nyheter og oppdateringer og presenterer disse som en egen forside på telefonen. Ideen er at man lett kan få oppdateringer på alt fra CNN til Facebook, men siden kan også fjernes om man foretrekker en ‘renere’ Android-opplevelse.

Konklusjon

HTC 10 er litt, som overskriften tilsier, hipster. Den er annerledes i at den ikke har en Samsung eller Apple-logo på seg, men samtidig god nok og moderne nok til å menge seg blant de andre topptelefonene. Den er altså ufarlig annerledes, og et godt valg om du krever mye av din nye telefon. Utseendet vil appellere til mange, og både innmat og kamera er på høyde med de beste. Anbefales.