INVITERER UTVIKLERE: Ove Fredheim sammen med Elisabeth Falck, som er produktsjef for API. (Foto: Martin Fjellanger)
INVITERER UTVIKLERE: Ove Fredheim sammen med Elisabeth Falck, som er produktsjef for API. (Foto: Martin Fjellanger)

Telenor frir til utviklere

En ny portal lar utviklere teste forskjellige grensesnitt hos Telenor. Slik skal terskelen bli lavere for å integrere Telenor-produkter.

Publisert Sist oppdatert

Telenor lanserer en egen portal for utviklere slik at de enkelt kan plugge seg inn mot Telenors grensesnitt for å utvikle egne tjenester. Dette ifølge en pressemelding.

Utviklerportalen blir tilgjengelig i løpet av oktober, og rundt 20 ulike APIer eller grensesnitt vil være tilgjengelige for utviklere som skal lage digitale løsninger.

– Ved å åpne APIer gjør vi det både enkelt og spennende for utviklere som skal lage tjenester eller apper å ta i bruk funksjonalitet fra Telenors systemer. Mange sier at de har ventet på en slik utviklerportal og vi håper den vil bli flittig brukt, sier Ove Fredheim, direktør for Telenors bedriftsdivisjon i pressemeldingen.

Noen av APIene returnerer kontaktinformasjon for brukeren av mobilen eller teknisk info om mobilen som brukes. Andre APIer gjør det mulig for bedriftskunder å administrere abonnement og tjenester fra Telenor i sine egne systemer.

Innspill fra oppstartbedrifter

– Vi ønsker å skape flere innovative løsninger i samarbeid med partnere og vil åpne flere APIer underveis. I første omgang vil det ligge APIer for kommunikasjon, kundeidentifikasjon og selvbetjening for å nevne noen områder, fortsetter Fredheim.

Utviklerportalen ble først nevnt under Oslo Innovation Week denne uken hvor Telenor møtte ulike oppstartsbedrifter. Betaversjonen av portalen er nå til testing.

Ved hjelp av den nye utviklerportalen ønsker Telenor at bedriftene skal integrere Telenors funksjonalitet inn i deres egne systemer. Leverandører av programvare, for eksempel HR- eller økonomisystemer, vil med de nye APIene kunne levere ferdig integrerte løsninger fra Telenor for administrasjon av mobilabonnement og tjenester.