ODA-PRISEN 2017: Silvija Seres (t.v.) og konsulentselskapet Sopra Steria (her representert av Solfrid Skilbrigt) har mottatt Oda-Prisen for henholdsvis Person og Organisasjon. Pressefoto

De vant Oda-Prisen 2017

It-nettverket for kvinner, Oda-Nettverk, har tildelt de prestisjetunge Oda-Prisene til Sopra Steria (Organisasjon) og Silvija Seres​ (Person).

Publisert Sist oppdatert

Det er Oda-Nettverket, Norges ledende nettverk for kvinner i it-bransjen med 6.000 medlemmer fra 1.200 ulike bedrifter, som står bak prisutdelingen.

Oda-Prisen Organisasjon

Årets organisasjon: Sopra Steria

Oda-Prisen Organisasjon deles ut en gang i året til et selskap som har skilt seg ut positivt i arbeidet sitt for kvinner innen it og teknologi.

- Sopra Steria har en gjennomgående satsing for kjønnsmangfold, både internt og eksternt. De arbeider strategisk med å tiltrekke seg og utvikle talenter, og er dyktige på å synliggjøre egne rollemodeller. Dette bidrar til at bedriften oppnår den største økningen i kvinneandel i bransjen. I tillegg motiverer de enda flere kvinner til å satse på teknologiyrker, sier PR-ansvarlig i Oda-Nettverk, Johanna Puustinen.

- I Sopra Steria er vi tydelige på at jo bedre kjønnsbalanse vi har, jo bedre er det for både bunnlinje og kultur. Det gjør arbeidsplassen vår til et bedre sted å være både for kvinner og menn, sier Solfrid Skilbrigt, HR- og strategidirektør for Sopra Steria Skandinavia, i en melding.

Skilbrigt forteller at selskapet har satset for fullt på å øke kvinneandelen i selskapet de siste årene.

- Dette gjør vi hovedsakelig gjennom våre interne verdier og vårt kvinnenettverk. I tillegg er måten vi profilerer oss på eksternt, vår aktive rekruttering av kvinner, og hvordan vi interagerer med neste generasjon innen it og tech, svært viktig, sier hun videre i meldingen.

Selskapet har i dag en kvinneandel på 29 prosent. Det er en økning på tre prosentpoeng bare det siste året. I ledelsen er kvinneandelen på hele 35 prosent. Blant forretningsrådgiverne sine har selskapet nesten 50 prosent kvinner.

Fjorårets vinner av Oda-Prisen Organisasjon var Accenture.

Oda-Prisen Person

Årets person: Silvija Seres

Oda-Prisen Person er en berømmelse av en dame som har gjort noe ekstra for kvinner i ikt-bransjen. 

Silvija Seres vant prisen som årets person. Ifølge Oda-Nettverkets hjemmesider skyldes dette at hun i de siste årene har hatt en betydelig innflytelse på tech-Norge gjennom sitt engasjement som investor, aktivt styremedlem, foredragsholder og samfunnsdebattant.

Hun løfter opp kvinnene rundt seg og inspirerer og utfordrer kvinner til å tenke nytt og til å utnytte sitt potensiale til det fulle, står det på odanettverk.no.

Seres har bakgrunn som leder i blant annet Fast Search & Transfer, Microsoft og styremedlem i NRK og Nordea.

I 2016 gikk Oda-Prisen Person til Anne Sofie Risåsen.