TEST: Komplett spillmonster

Vi har fått prøvekjøre en av Kompletts råeste, stasjonære spill-pc-er.

Publisert Sist oppdatert

Selv om det har kommet mange kraftige spillbærbare den siste tiden, er det fortsatt stasjonære som gjelder for seriøs spillbruk. Vi har testet norske Kompletts Gamer Premium i35, en pc som er bygd opp av deler som er vanlig hyllevare hos selskapet, og da for det meste varer fra øverste hylle.

Kabinettet som er brukt er Antecs Twelve Hundred Gaming Case, et gigantisk kabinett med vindu i siden, tre store vifter i front, en enda større på toppen, og et par i bakkant.

Skulle du ønske å utvide på grunnpakken er det med andre ord nok av plass å boltre seg på. Inne i maskinen finner vi hovedkort fra MSI, Intel Core 2 Quad Q9400 på 2,6 GHz, som kjøles av et lukket vannkjølingssystem, to gigabyte minne og et Geforce GTX 260. Kombinert gir dette krefter nok til å kjøre det meste av spill med høye detaljer uten problemer.

For å understreke at dette er en maskin laget for å yte, er den utstyrt med en lynrask Western Digital Raptor 10 000 o/min-harddisk på 74 gigabyte som systemdisk. I tillegg til en harddisk på 500 gigabyte for lagring.

Mye krefter for pengene

Prisen for grunnutgaven av Gamer Premium i35, som vi har testet, er 11 995 kroner. Du kan selvsagt velge å oppgradere de fleste av maskinens komponenter etter eget ønske, men da vil prisen for øke betraktelig. Per i dag mener vi at grunnoppsettet fungerer godt nok til det aller meste.

Vi har kjørt en rekke forskjellige testprogrammer og spill på maskinen for å måle ytelsen. Naturlig nok med hovedvekt på ytelse i spill, all den tid dette er en pc beregnet på nettopp det. Dessuten er vår erfaring at maskiner som yter godt i spill, er mer enn gode nok til det aller meste du kan finne på å bruke dem til.

I 3dmark Vantage målte vi like under 8 300 poeng i Performance-testen, det er omtrent samme resultat vi oppnådde da vi testet Dell XPS 630i, som var utstyrt med to Geforce 8800 GT-kort i SLI-oppsett. Her får vi tilnærmet samme ytelse fra ett grafikkort. Også i Crysis, et av de mest krevende spillene du kan kjøre per i dag, gjorde maskinen det svært bra - i snitt 64 bilder per sekund. Velger du å kjøre grafikken noe opp vil du nok merke at ting går litt tregere, men fortsatt raskt nok til at det er fint spillbart. Også i de andre spilltestene vi kjørte fikk vi jevnt over svært gode resultater. Maskinen var også en drøm å bruke da vi spilte Team Fortress 2 på nettet, med fin flyt og ikke den minste antydning til dårlig bilderate eller hakking.

Konklusjon

Komplett Gamer Premium i35 er et monster av en maskin, både rent fysisk og ytelsesmessig. Kabinettet er stort, luftig og barskt, med masser av vifter, blå lys, og vannkjøling til prosessoren. Til tross for hele seks kabinettvifter i ymse størrelse, og et grafikkort med luftkjøling, er maskinen relativt stillegående. Den høres, men ikke så mye at det blir plagsomt. Så lenge ikke pc-en er fullstappet med ekstra disker og annet ekstrautstyr, skal det ikke være noe problem å koble ut flere av viftene og fortsatt ha akseptabel systemtemperatur.

Ytelsen er jevnt over svært god, selv om det så klart er mulig å få maskiner som er en god del sprekere. De koster til gjengjeld fort mange tusenlapper mer, og det spørs om det egentlig er verdt å legge 4-5 000 kroner ekstra på prisen for å få noen få prosent bedre ytelse. Sett opp mot pris får du her en god spill-pc, med gode utvidelsesmuligheter og svært god ytelse.

Komplett Gamer Premium i35

Pris: Kr 11 995Internett: www.komplett.no

Pluss: God ytelse, stilig og byggevennlig kabinett, rask systemdisk.Minus:Ingen spesielle. Fakta: MSI P45 NEO-F, Intel Core 2 Quad Q9400 2,6 GHz, 2 gigabyte DDR2, Geforce GTX 260 896MB, 74 GB WD Raptor + 500 GB WD Caviar, Creative X-Fi Titanium, Northq 3580 vannkjøling.