SATSER INTERNASJONALT:  Erik Hagen fra Viking Venture har signerert en avtale med Tor Ove Henriksen og Lars Gunnar Fledsberg fra Skooler.
SATSER INTERNASJONALT:  Erik Hagen fra Viking Venture har signerert en avtale med Tor Ove Henriksen og Lars Gunnar Fledsberg fra Skooler.

Viking Venture investerer i Skooler

Viking Venture investerer i programvareselskapet Skooler. Med nye eiere og 22 millioner kroner i ny kapital blir det global ekspansjon.

Publisert Sist oppdatert

Skooler har utviklet et læringsverktøy for skolesektoren er basert på Microsoft 365. Etter investeringen vil Viking Venture eie 41 prosent av opsjonene og aksjene i Skooler ifølge en pressemelding. 

Viking Venture har lang erfaring i å utvikle internasjonale programvareselskaper og har tidligere vært eier i det norske læringsplattformselskapet Its Learning. Roger Larsen, gründer av den internasjonale pedagogiske suksessen Fronter, er allerede investor og investerer ytterligere kapital sammen med Viking Venture. Til sammen tilfører de 22 mill. kroner i ny kapital.

Skooler har i tillegg fått støtte fra Innovasjon Norge for å utvikle et eget produkt for høyere utdanning.

Brukes i 600 skoler

-- Vi er svært fornøyde med muligheten til å investere i et så raskt voksende programvareselskap som Skooler. De har utviklet andre generasjons programvare for læringsverktøy med et stort internasjonalt potensial og har en imponerende vekst i sin brukermasse, sier managing partner i Viking Venture, Erik Hagen.

Skooler har utviklet sin løsning på toppen av Microsoft Office 365. At løsningen er integrert med Microsoft 365 gjør at eiere av skoler og utdanningsinstitusjoner får et mer helhetlig og billigere IT-system, mens brukerne av systemet slipper å ha integrasjoner og to læringssystemer som mange skoler har i dag. Dette øker verdien for brukerne av systemet samtidig som skole- og utdanningsinstitusjonseierne reduserer kompleksiteten i sine systemer.

Skoolers løsning er godt mottatt i markedet. Selskapet opplever kraftig vekst og har allerede over 600 skoler og utdanningsinstitusjoner som kunder.