Satya Nadella, CEO Microsoft

Microsoft med Linux-sertifisering

Samarbeider med Linux Foundation om Linux-sertifisering for Microsoft Azure.

Publisert Sist oppdatert

Microsofts stadige omfavnelser av Linux og annen åpen programvare var utenkelig for bare få år siden, men er nå bare mer og mer overbevisende. Selskapet har nylig innledet et samarbeid med Linux Foundation for å få fram sertifisering for administrasjon av Linux-systemer som kjører på Microsofts skytjeneste Azure.

Dette er ganske oppsiktsvekkende, med tanke på at Azure ikke engang støttet Linux-baserte virtuelle maskiner så sent som for fire år siden, melder våre kolleger i Computerworld.com

Eksisterende eksamener

Den nye Microsoft Certified Solutions Associate Linux on Azure-sertifiseringen skal altså dokumentere ferdighet i å kjøre og administrere Linux-systemer som kjører i Microsofts sky. For å kvalifisere seg for denne sertifiseringen, må kandidaten ha bestått to eksamener: Linux Foundation Certified System Administrator og Microsofts Implementing Microsoft Azure Infrastructure Solutions.

Når disse er gjennomført, kan kandidaten søke om å få utstedt sertifikatet. Ingen av disse eksamenene er nye, men den resulterende sertifiseringen er det. Den gode nyheten er at personer som har disse eksamenene fra før, også kan søke om den nye sertifiseringen.

Microsofts engasjement

Denne lanseringen sees på som nok et bevis på Microsofts fortsatte forpliktelse til å kunne støtte Linux på Azure. Ifølge John Shewchuk, en technical fellow hos Microsoft, er mer enn halvparten av imagene som kundene starter opp på Azure, Linux-baserte, heller enn Microsoft-baserte.

Dette mener han symboliserer Microsofts nye tilnærming til Linux, som særlig ble tydelig etter at Nadella overtok sjefsstolen i selskapet.

- Så nå, med over halvparten av Azure Marketplace er Linux-baserte maskiner, og selskapet gjør jobben med å få folk sertifiserte, viser dette virkelig et hav av endring i Microsofts holdning. Og det er opplagt at Satya Nadella har vært i sentrum i mye av denne endringen, sa Shewchuk i et intervju.