SLUTT: 31. desember er det slutt for Microsoft Groove.
SLUTT: 31. desember er det slutt for Microsoft Groove.

Microsoft går for Spotify

Microsoft har annonsert at de legger ned musikktjenesten Groove Music ved utgangen av året. Nå oppfordrer de kundene å gå over til Spotify.

Publisert Sist oppdatert

Dette kommer nok ikke som en stor overraskelse på mange. Microsoft og Spotify har samarbeidet rundt apper til Windows 10 og Xbox One en god stund allerede.

- Det gleder oss å annonsere at vi går i et partnerskap med Spotify for å gi kundene våre tilgang til verdens største strømmetjeneste, sier Microsoft i en uttalelse.

Selskapet legger også til at spillelister som kundene allerede har i Groove vil kunne overføres direkte til den nye løsningen.

31. desember er det slutt

Microsoft vil oppdatere Groove appen frem til 31. desember, men så er det uavvendelig slutt. Etter dette vil det ikke lenger være mulig å strømme eller å kjøpe musikk via Groove. Man vil fortsatt kunne høre på musikk som allerede er kjøpt og nedlastet.

Microsoft kjøpte Groove så sent som i februar 2016, så eventyret varte ikke plagsomt lenge og selv om den skulle ha mange av de samme funksjonene som blant annet Apple Music hjalp det ikke. Appen skulle ha evnen til å lære kundenes smak og vaner slik at de opplevde riktige musikkvalg til riktig tid. Nå legges imidlertid åren inn og Spotify er neste stopp for brukerne.