ANDROID VOKSER: High end-modeller fra markedslederen Samsung dro androidsalget oppover.
ANDROID VOKSER: High end-modeller fra markedslederen Samsung dro androidsalget oppover.

Samsung vokser på rekordsalg av S7

Det er ventet at Samsung vil melde om beste omsetningstall og overskudd på to år i børs-guiding denne uka.

Publisert Sist oppdatert

I et marked der alle smarttelefonleverandørene sliter, har Samsung truffet blink med toppmodellen Galaxy S7. Den drar opp resultatene til den koreanske it-giganten til de beste selskapet har levert på to år.

Driftsmarginen er ventet å øke med 13 prosent i andre kvartal i år målt mot samme kvartal i fjor.

Overskudd fra driften er ventet å bli 56,2 milliarder kroner (7,8 billioner won), det beste siden 1. kvartal 2014.

Av dette anslås 31 milliarder kroner (4,3 billioner won) å komme fra mobildivisjonen aleine.

Dyr toppmodell selger best

Mesteparten tilskrives de gode salgstallene for de to variantene av toppmodellen S7, som allerede i første kvartal i år bidro til å dra opp tallene for Samsung.

Anslagene er at S7 og S7 Edge er solgt i 16 millioner eksemplarer i andre kvartal, og at det er den dyrere Edge med høyere margin som selger klart best.

Det er analytikere som er optimistiske etter at det ble klart at Samsung vil levere en revidert børs-guiding på torsdag. Dette skjer i forkant av kvartalsresultatene som er ventet å være klare i juli/august.

- Galaxy S7 selger langt bedre enn ventet i første halvår, og halvleder-produktene gjør det bedre enn noen av konkurrentene, sier Lee Jin-woo, analytiker i KTB Asset Management til Reuters.

Lee venter at driftsmarginen vil holde seg i samme området som nå både i tredje og fjerde kvartal i år.

Flere bein gir jevnt pluss

Selv om salget av smarttelefoner er tilbake på et mer normalt nivå denne høsten, er det økt etterspørsel etter RAM og SSD-lagring som berger de gode tallene for Samsung. Spesielt RAM har vært lavt priset de siste to årene, og det er ventet prisvekst for denne vitale maskinvarekomponenten framover.

Hovedkonkurrent Apple, som har halset etter Samsung i salg og teknologi i årevis, har meldt at salgsnedgangen av deres smarttelefoner fortsetter inn i andre kvartal 2016. Dette bidrar sterkt til at Apple har tapt en tredjedel av børsverdien sin det siste året.