TEST: Motorola G200 5G

TOPP: G200 er en telefon det er lett å anbefale til prisen. (Foto: Motorola)

Flaggskip til under 5.000

Motorola er tilbake til fordums tider og leverer topp-følelse til grei pris.

Publisert Sist oppdatert

Motorola er et selskap som spriker i en hel rekke retninger, og som noen ganger kan være vanskelig å skjønne seg helt på. Noen ganger leverer de morsomme og nyskapende produkter og telefoner, de siste årene er Play-serien og ReadyFor enkle å dra frem. Samtidig leverer de en Moto-serie som spriker fra rundt 800 til rundt 6.000 kroner, med en rekke modeller imellom. Det er med andre ord enkelt å kjøpe motorola basert på hvor mye penger du vil legge i det, og som regel tilsvarer pengebruken ganske greit med det du får igjen.

Mye for pengene

Slik er det ikke med G200, her får du mer for pengene enn vi har vært borti siden OnePlus slapp Nord 2. Vi har kanskje med en ny budsjettkonge å gjøre. G200 er en direkte oppfølger av den glimrende G100 telefonen vi testet tidligere, som scoret godt hos oss mye på grunn av introduksjonen av ReadyFor.

ReadyFor er også inkludert i G200, en teknologi som lar deg koble telefonen til en hvilketsomhelst skjerm med en USB-C til HDMI-kabel og som gir et nytt og pc-lignende grensesnitt. Det fungerer overraskende bra og er verdt å teste om du ønsker å bruke telefonen til mer profesjonelle oppgaver.

Ut av esken føles telefonen først og fremst stor, men til tross for plastikk i bakkant har den et premium-preg som går igjen i bruken. Vår modell kommer i en blåfarge med en metallramme som er litt skråstilt og dermed meget behagelig i hånden ti tross for størrelsen.

Topp ytelse

Under panseret finner vi den absolutt habile prosessoren fra Qualcom, 888+. Denne har blitt brukt i flere toppmodeller gjennom året som gikk, både Samsungs S21 og Oneplus 9 Pro bruker denne, og det gir en umiddelbar følelse av rask og god ytelse. Telefoner som Samsung S21, Zenfone 8 og Oneplus 9 Pro bruker denne, og det gir en umiddelbar følelse av rask og god ytelse. 8 gigabyte RAM og 128 gigabyte lagringsplass hjelper også til og gjør at telefonen føles responsiv og klar for selv de tyngste oppgaver.

I våre ytelsestester lå den jevnt over likt med toppmodellene fra året som gikk, og slår sågar storebror Edge 20 Pro fra samme produsent i nesten samtlige tester.

Som vanlig har Motorola lagt fingeravtrykksleseren på siden av telefonen; en vanesak vi stort sett liker godt. Ellers har den ikke hodetelefon-utgang, noe som kanskje hjelper å gjøre denne modellen sprutsikker. Den her ingen IP-karakter men skal tåle en god del vann. På toppen av skjermen er det også et lite hull til kameraet.

Knallskjerm

Og for en skjerm! Her imponerer Motorola med hele 144Hz oppfriskningsrate, noe som var uhørt til denne prisen for mindre enn ett år siden. Det er riktignok en LCD skjerm som ikke viser sort like godt som OLED, men samtidig er den meget skarp og virker å gi god fargegjengivelse.

144Hz virker nesten unødvendig raskt, og telefonen kan selv justere denne ned om ønskelig, spesielt for å øke batteritiden. Ellers savner vi en raskere lader, men til prisen er vi greit fornøyd med den som følger med i esken. Her får du forøvrig også med et klart deksel.

OK kamera

Kamerapakken, som for øvrig er pent integrert i med en vinklet forhøyning som går i flukt med baksiden, imponerer også. Den er ikke best i klassen på noen spesielle moduser, men både nattmodus, skarphet og ikke minst hurtighet gjør at den samlet sett er lett å anbefale.Spesielt hurtigheten er imponerende, da både i hvor raskt denne fokuserer men også åpner og er klar for å ta bilder.

Konklusjon

Til denne prisen kan det rett og slett ikke bli stort bedre, og da er det betryggende å vite at nesten samtlige Motorola-telefoner vi har testet opp igjennom har hatt lang levetid. Det du ikke får inkludert er typisk nok trådløs lading. Dette er likevel klart en telefon som oppfører seg som et flaggskip, prisen til tross.