RÅTØFF: Cat presterer kunststykket å kombinere det solide med det stilige. (Foto: Cat)

Tøffere enn toget

En perfekt håndverker-telefon, som endelig ser proff ut.

Publisert Sist oppdatert

Cat har hatt en god del modeller de siste årene med et rimelig klart fokus på å tåle alt fra fall, vann, støv og ekstreme situasjoner. Dette har ofte gått utover design og brukervennlighet, men med S52 er selskapet faktisk på vei mot noe godt. Telefonen sikter seg inn på et marked som byr på fysisk tøffere behandling, ofte i krevende miljøer.

Telefonen er IP68-serifisert, noe vi for så vidt er blitt vant med i flaggskipene fra både Apple, Samsung og andre. Det er dog en vesentlig forskjell; der Apple er raske med å nekte erstatninger for ødelagte telefoner ved fall og lignende, er Cat fast bestemte på at telefonen skal tåle det meste, selv etter lang tids bruk. Det er også garanti fra selskapet ved skade på telefonen. IP68, og kanskje spesielt standarden Milspec er åpne for fortolkninger, og her har Cat dratt det til det ekstreme, i riktig retning.

Selve telefonen er en relativt enkel Android-affære, og det er ikke spesifikasjonene som frister. Helip P35-prosessoren fra Mediatek er langt fra den beste på markedet, og kombinert med fire gigabyte minne og lagringskapasitet på 64 gigabyte er det absolutt ikke snakk om et teknisk vidunder her. Lagringsplassen er for så vidt mulig å utvide med microSD-kort. Kameraet på 12 megapiksler er heller ikke helt i toppsjiktet, men felles for alle komponentene er at de får jobben gjort på en helt grei måte.

Ved kameraet har Cat S52 også en fingeravtrykksleser, og skjermen fungerer godt med både våte fingre eller hansker. Skjermen er på rett over 5.5 tommer. Oppløsningen er heller ikke den beste, med 720x1440, men det er ikke spesifikasjonene som bestemmer om man kjøper denne telefonen, det er lovnaden om markedets tøffeste telefon som tåler en støyt.

Prisen på rett over 5.000 kroner går det an å forsvare med tanke på hva telefonen skal tåle, vi hadde ingen problemer i en relativt tøff test, der vi utsatte telefonen for ting vi aldri hadde turt med Apple eller Samsung. Det hjelper at designet er moderne med en litt industriell vri, og telefonen passer også godt inn både ute i felt og på møterommet. Anbefales.