Satser på hyttekos
Kjell Rusti har sine beste grillopplevelser på hytta i Kristiansand.
- Hva slags grill har du?
- Kulegrill, og jeg griller med kull. Det er den originale grillmåten. Det er morsomt å grille på kull og det gir godt resultat.
- Hva er best på grillen?
- Spareribs i stykker eller hel ribbe, oksekjøtt (indrefilet eller entrecote som er litt saftigere) kyllingfilet og mange typer pølser.
- Har du et godt grill-tips?
- Barbecued spareribs. Få tak i en hel ribbeside. Grill den sakte og lenge (to timer) ha over en god marinade/krydderblanding med pulver av hvitløk, paprika, chilli, kayenne, oregano og litt sukker og salt. Lag coleslaw og nypoteter i båter stekt i ovnen med masse olje.
- Du som bruker kull, et godt tips for god varme?
- Rengjør alltid grillen slik at du har god trekk. Og vær tålmodig. Altfor mange er for utålmodige og starter grillingen før kulla er ordentlig grå. Det gir dårlig varme og resultat.
- Hva drikker man til grillmat?
- Like før en meget tynn GT, under grillingen kaldt øl, til grillmaten er det også alltid godt med kaldt øl. Ellers er jeg glad i en god toscaner for eksempel "Vino nobile de montepulciano"
- Når griller du?
- På hytta om sommeren, på holmetur (jeg har en liten grill i båten til lunchgrilling) eller på terassen på ettermiddagen/kvelden når alle er klare for å roe ned og samles etter en aktiv dag.
Denne sommerserien er en del av Computerworlds nye magasin Fritid.
Les også: Tor Malmo: Elsker å grille entrecote Grete Viksaas: Luksus med ny gassgrill Per Morten Hoff, - Ingenting slår svidd pølse på bål Harald Løvvik: Grill best på båten