I JOBB: Undersøkelsen viser også at 72 prosent hadde fått jobb før de var ferdige med studiene. (Foto: Istockphoto)

Ni av ti nyutdannede teknologer i jobb innen fem måneder

En ny undersøkelse fra Tekna viser at medlemmene deres kommer raskt i jobb etter endt utdanning. 72 prosent har fått jobb før de er ferdige med studiene.

Publisert Sist oppdatert

– Etterspørselen etter teknologisk og realfaglig kompetanse er igjen stor, og dette viser at de som velger en høy utdanning innen disse fagene, velger lurt. De aller fleste er i jobb kort tid etter avsluttede studier, sier Tekna-president Lise Lyngsnes Randeberg i en pressemelding.

Fagforeningen, som har 81.000 medlemmer med mastergrad innen teknologi, realfag eller naturvitenskap, gjennomfører en årlig undersøkelse blant sine medlemmer. Årets undersøkelse viser at 91 prosent av dem som avsluttet utdanningen i fjor sommer, hadde fått jobb innen fem måneder etter at de var ferdige med å studere. Det er den høyeste andelen som er i jobb siden 2013.

1.150 av 2.346 medlemmer har svart på undersøkelsen, noe som tilsvarer en svarprosent på 49.

Antallet som rapporterte at de var arbeidsledige, var under 7 prosent.

Til sammenligning rapporterte over 16 prosent at de var ledige i 2016, da krisen i oljesektoren hadde rammet arbeidsmarkedet. Ledighetstallene nærmer seg nå nivået fra før oljekrisen, da ledigheten fem måneder etter studieslutt lå på 5 prosent.

Undersøkelsen viser også at 72 prosent hadde fått jobb før de var ferdige med studiene.

– Det er et tegn på at det er hard konkurranse mellom virksomhetene om de beste kandidatene når rekrutteringen starter tidlig, sier Randeberg.