STOR ØKNING: Vipps hadde en stor økning i bruken i sommer. Smitteverntiltak med kontaktløs betaling er nok en viktig årsak. (Foto: Vipps pressefoto)
STOR ØKNING: Vipps hadde en stor økning i bruken i sommer. Smitteverntiltak med kontaktløs betaling er nok en viktig årsak. (Foto: Vipps pressefoto)

Vipps for barn

Vipps introduserer en ny app rettet mot barn. Nedre aldergrense kan bli så lav som syv år.

Publisert Sist oppdatert

Det er en nedskalert versjon av den Vipps-versjonen vi kjenner fra voksenverdenen. Det er kun et begrenset sett med funksjoner, slik at ungene kan motta gaver på bursdager, til jul og andre dager dette er naturlig. Foreldrene vil også ha mulighet til å sette inn penger.

Veldig kontrollert

Forbrukerombudet er allerede orientert om appen og sier at foreløpig ser det ut til at appen er innenfor det som er akseptabelt i lovverket. Vennebetaling vil ikke være mulig med den nye appen, men billetter på Ruter og NSB er aktuelle situasjoner der appen kan fungere. Norway Cup er også nevnt som et mulig bruksområde.

I følge Nettavisen, som har sjekket reaksjoner blant publikum, er reaksjonene svært delte og alt fra uansvarlig til dette er nyttig økonomiopplæring.

Uansett reaksjoner ser det ut til at Vipps nå etablerer seg som det naturlige valget for alle aldersgrupper. MobilePay har nettopp gitt opp og Vipps konsoliderer stillingen som hele Norges betalingsløsning. Har Apple Pay eller andre utenlandske betalingskjemper tenkt å presse seg inn i dette markedet, har de fått noe å brynes seg på.