Kloke hoder med fremmede navn

Kloke hoder med fremmede navn

Alarga har delt ut stipender til åtte mastergradsstudenter.

Alarga er en ideell organisasjon med formål å skape rom i næringslivet for norske mastergradsstudenter med ikke-vestlig etnisk bakgrunn. Alarga har åtte partnerbedrifter. Disse er Orkla, Statoil, Telenor, Multiconsult, Yara, Umoe IKT, Leif Höegh og Statkraft.

Årets stipendvinnere er Katherine Hui, Vineet Sharma, Si Chen, Köksal Ayhan, Mohammad Waseem Shad, Fazila Mahmood, Ivan Mikov og Goran Khalaf. Partnerbedriftene sponser en stipendiat hver og følger stipendiaten tett gjennom en to års periode med sommerjobb og prosjektarbeid i den enkelte bedrift.

De åtte vinnere (Foto: Alarga)

Stipendtildelingen fant sted torsdag med Telenor som vertskap på Fornebu utenfor Oslo. Utdeling av stipendene foretaes av ledere i de enkelte bedriftene med Telenors konsernsjef Fredrik Baksaas i spissen.

LES OGSÅ: Fremmede navn skremmer norske arbeidsgivere

- Vi fikk et stort antall kvalifiserte søkere. Det har vært en vanskelig utvelgelsesprosess. Vi er meget fornøyd med kvaliteten på stipendiatene. Responsen på Alarga har vært god både blant studenter og partnerbedrifter. Dette viser at norsk næringsliv nå for alvor ser kulturelt mangfold som en viktig bestanddel i økt internasjonal konkurransekraft” sier Alargas styreleder Erik Villum i en pressemelding.

For detaljer om se på Alargas websider .

LES OGSÅ: Opera gjør verden flatere

Les om: