Ruter for M2M

Ruter for M2M

Cisco har lansert en ny ruter med fokus på maskin-til-maskin-kommunikasjon, Cisco 819 ISR.

Cisco 819 ISR er laget med egenskaper som gjør at den passer ekstra godt til kommunikasjon i forbindelse med trange installasjoner. En liten formfaktor, lavt strømforbruk og lav varmeutvikling gjør at den kan plasseres nesten hvor som helst. Mange muligheter til å koble seg sammen med resten av nettet hjelper også, her finner man kablet Gigabit Ethernet og trådløst nett i form av Wi-Fi, 3G og LTE. Disse tilkoblingsmulighetene kan valgfritt brukes som primære eller sekundære oppkoblinger. Dette betyr at man ikke trenger å kable frem til enheten og/eller at man har mulighet til å kjøre et redundant samband.

Enheten kjører på standard Internet Operating System (IOS) som alle andre produkter i Cisco sin svitsj- og ruterportefølje. Enheten kan derfor integreres sømløst med eksisterende konfigurerings- og overvåkningssystemer. Her finner man også alt av standardfunksjoner som VPN med 3DES og AES, optimalisering av tjenestekvalitet (QoS), brannmur og inntrengerbeskyttelse (IPS).

Enheten kan også settes opp redundant med blant annet Virtual Router Redundancy Protocol (VRRP) og Hot Standby Router Protocol (HSRP), noe som gir en økt garanti for uavbrutt drift.

– Cisco 819 ISR gir TDC en unik mulighet til å levere en gunstig og konkurransedyktig tjeneste til markedet. For eksempel lar den kompakte Cisco 819-ruteren TDC tilby et nytt sanntids trafikkovervåkingssystem til Statens Vegvesen, som kobler 700 trafikklys til deres WAN. TDC ser også et stort potensial i IP-aktivering, særlig i transport- og industrisektoren, sier Ketil Kivedahl, administrerende direktør i TDC Norge.

Cisco anslår at teknologi som Cisco 819 ISR kommer til å koble mer enn 50 milliarder enheter til internett innen 2020. Her tenker man seg alt fra medisinsk overvåkningsutstyr hjemme, til automater som kan rapportere om behov for tømming eller påfylling av varer.

Cisco 819 ISR kommer i to utgaver, 819G og 819GH. Hvor H står for «Hardened», som forteller at dette er en robust enhet som er tilpasset tøffe miljøer og hard bruk. Dette betyr at enheten tåler blant annet støv, vibrasjoner, slag og vann. Cisco 819GH er sertifisert til IP41 og takler temperaturer i mellom -25 og 60 grader celsius.

Prisen på produktene er omkring 9000 kroner for Cisco 819G og 12500 kroner for Cisco 819GH. Produktene er tilgjengelig for bestilling i skrivende stund.

Les om:

Sikkerhet