Foto forside: Austin Mann
Foto forside: Austin Mann

iPhone 12: Kamera-kontroll

iPhone 12-serien, og kanskje spesielt 12 Pro Max, har mye å by på for fotografer. Sjekk ut bildene til reise-fotograf Austin Mann, 4K HDR-videoen fra New York av Andy To, samt pro-appen Halide Mark II.

Publisert Sist oppdatert

iPhone 12 er her.

Og årets smart-telefoner fra Apple gir uante muligheter for både foto og video. Sjekk ut noen eksempler.

iPhone 12-foto

Reise-fotograf Austin Mann har som sedvanlig fått teste Pro-serien av Apples iPhone. I år er intet unntak, og denne gangen gikk turen til Glacier National Park i Montana.

Dette er bilder tatt av en profesjonell fotograf med en rekke ekstra-utstyr og etter-redigering, men det er likefullt imponerende å se hva som er mulig. Man bruker typisk iOS-appen Halide for manuell kamera-kontroll. 

Du kan se både video og fotografier fra turen hans her. Han deler også sine tanker om årets telefon som et kamera på bloggen hans.

Halide Mark II

Og i anledning lanseringen av årets iPhone-modeller har Halide også lansert en ny versjon av appen, kalt Halide Mark II. Det fine med appen er at den gir utvidete kontroller og informasjon i auto-modus, samtidig som den åpner opp for manuell kontroll for den som ønsker det. 

Men den har også smarts, som for eksempel den nye InstantHDR-funksjonen for fotografen som ikke har tenkt å tilbringe for mye tid på mørkerommet. 

Du kan lese mer om Halide Mark II her. Du finner appen på AppStore her

Du kan lese mer om kamera-funksjonene til iPhone 12 Pro her. Her er skrytelisten for iPhone 12 Pro Max, som dessuten har en større billedbrikke enn de andre modellene i serien:

  • Ultravidvinkel med 13 mm brennvidde, 120° synsfelt

    ƒ/2,4-blender­åpning, objektiv med 5 elementer, og linsekorreksjon

  • Vidvinkel med 26 mm brennvidde, 1,7 µm piksler, ƒ/1,6-blender­åpning, 100 % Focus Pixels, objektiv med 7 elementer, og OIS med bevegelig sensor

  • Tele-linse med 65 mm brennvidde, ƒ/2,2-blender­åpning, Focus Pixels, objektiv med 6 elementer, samt OIS