VEKST OG UTFERD: Trond Eilertsen i Computas satser på vekst både i omsetning, ansatte og markeder i 2018. (Pressefoto: Computas)
VEKST OG UTFERD: Trond Eilertsen i Computas satser på vekst både i omsetning, ansatte og markeder i 2018. (Pressefoto: Computas)

Computas satser nordisk

Nettsky, maskinlæring og AI gir økt lønnsomhet. Nå står Danmark for tur.

Computas trekker på gode erfaringer med å tilby nettskyløsninger med innovasjon på plattformer som Google Cloud Platform og Microsoft Azure. I fjor endte resultatet på 15,4 millioner kroner, en vekst på solide 12,2 millioner målt mot året før.

Sju prosent vekst

Omsetningen nådde 406 millioner kroner i 2017, opp 32 millioner kroner fra året før. Kompetansespissing og lønnsomhet gir rom for nordisk satsing.

-Vi opplever stor interesse fra kunder som ønsker å drive innovasjon på Google Cloud Platform og Microsoft Azure i egen virksomhet. Derfor etablerer vi et nytt kontor i Danmark, sier Trond Eilertsen, administrerende direktør i Computas, i en pressemelding.

Selskapet ser på seg selv som en pioner i maskinæring og kunstig intelligens, og der har de fortsatt høy aktivitet.

-Vi har jobbet og utviklet dette feltet i snart fire tiår. Mens kunstig intelligens var noe man bare så på film, har Computas utviklet og høstet erfaringer helt siden 80-tallet. Nå tar vi i bruk maskinlæring, automatisering og kunstig intelligens hos våre kunder på stadig flere områder. Denne utviklingen vil bare akselerere, sier Eilertsen.

Plattformleverandøren

At selskapet også har valgt å satse på plattformløsningen fra Google er uvanlig. Det trekker da også interesse fra kunder ikke bare i Norge, men også i Danmark. Bedrifter som har brukt nettskyapplikasjonene fra Google med gode erfaringer vil gjerne ta dette med videre og utvikle løsninger på en nettskyplattform fra giganten.

Det er store aktører innen energi, transport og konstruksjon som er med på denne utviklingen.

– Siden vi er én av få aktører som tilbyr Google Cloud-plattformen i Norden, opplever vi stor interesse for denne løsningen fra bedrifter i både Norge og Danmark, sier han.

Computas heleies av de ansatte i selskapet, og de regner med vekst fra dagens 265 i arbeidsstokken i løpet av året. De flytter også nærmere Oslo sentrum og etableres seg i Akersgata i august.