i12: Ett hakk mindre (Foto: 9to5Mac / @AppleSoftwareUpdates)
i12: Ett hakk mindre (Foto: 9to5Mac / @AppleSoftwareUpdates)

Lekket Apple iPhone 12?

Tirsdag 13. oktober klokken 19 presenterer Apple de nye iPhone 12-modellene. Eget billedmateriell kan tyde på at innhukket i skjermen blir mindre i årets modell. Hva mer kan vi forvente oss?

Publisert Sist oppdatert

iPhone 12 lanseres tirsdag 13. oktober.

Såpass synes klart. Og Apple selv kan ha avslørt at årets modell får større skjermflate når innhakket i toppen er trukket fra.

iPhone 12-lansering

Vi har såvidt passert lanseringen av Apple Watch Series 6, og så kommer altså den noe forsinkede iPhone-lanseringen.

Og ifølge Bloomberg så vil det komme enda et event i november, og da for å lansere den tidligere annonserte MacBook-maskinen basert utelukkende på Apples eget ARM Silicon-design .

Andre hete rykter som svirrer som "one more thing" for tirsdagens evenement er en ny HomePod mini, med UWB-sensorer - ifølge John Prosser. Men AirTags-brikkene skal visstnok være utsatt til våren neste år.

Det har også blitt observert at Beats by Dr. Dre-henvisningen har forsvunnet fra Apples egne nettsider, noe som kan tyde på at de nye AirPods-baserte hodetelefonene vil bli lansert under Apple-brandet.

For øvrig er 5G en solid kandidat til ny topp-funksjon, samt Dolby Vision-opptak, ny LiDAR-sensor, totalt fire ulike skjermstørrelser med en topp-modell på 6,7 tommer kalt Pro Max, og potensielt blått som en ny kabinett-farge (sammenlikn med de nye Apple Watch Series 6).

Noe som også er oppe i luften er hvorvidt Apple vil fortsette gratis-perioden med Apple TV+. Hittil så har det første året vært inkludert ved kjøp av en ny iPhone eller iPad. TechCrunch melder at Apple i første omgang forlenger gratis-perioden for enkelte til ut februar neste år - og så får vi se om det nå blir slik at man må betale for strømmetjenesten fra første dag.

For mer informasjon om lanserings-eventet se Apples nettside her.