SKOG-IT: Tieto og Trimble går sammen om å levere løsninger til skogindustrien i Norden. (Illustrasjonsfoto: Manfred Antranias Zimmer/Pixabay.com)

Tieto og Trimble inngår samarbeid

Utvider tilbudet med applikasjoner og skyløsninger for skogindustrien i Norge, Sverige og Finland.

I den nye samarbeidsavtalen skal Tieto distribuere Trimbles programvare Logforce, som brukes til transportplanlegging av skogbruk, og programvaren Woodforce for planlegging og kontroll av skogforsyning i Norge og Sverige.

Avtalen er en fortsettelse av Tietos innhugg i it-løsninger rettet mot skogindustrien. I november 2015 kjøpte konsernet det svenske konsulentselskapet Imano. Selskapet spesialiserer seg på forvaltning av treverk og trefiber i Sverige.

- Tieto er en perfekt partner for selskapet vårt. De har skapt seg et svært godt omdømme innen it-tjenester i det nordiske skogbrukmarkedet. Nå tilbyr vi løsninger som er vellykkede og godt etablerte i Finland, til kunder i Norge og Sverige, sier administrerende direktør Ken Moen i Trimble Forestry Division.

Trimble Logforce er en mobil programvare som en tjeneste (Saas) som bistår tømmerdrift- og transportleverandører og skogbrukselskaper med å planlegge og administrere transport i forsyningskjeden.

Woodforce er også programvare som en tjeneste, og brukes til å styre planlegging og drift av innhøsting og skogforsyning. Programvaren er en viktig komponent i Trimble Connected Forest-løsninger, som styrer hele livssyklusen knyttet til planlegging, planting, vekst, innhøsting og transport.