Utdatert programvare gjør bedriften din sårbar  

For kontinuerlig produktivitet og framgang, må bedrifter være oppmerksom på programvare som er i ferd med å foreldes.

Publisert Sist oppdatert

Programvare har faktisk en utløpsdato akkurat som maskinvare har, og kan gjøre en bedrift sårbar, for eksempel overfor datalekkasjer. Og konsekvensene av å bruke utdatert programvare kan overgå de som utdatert maskinvare skaper, siden programvaren håndterer store mengder data som er kritisk for virksomheten.

Det kan være et databaseprogram som inneholder personnummer og kredittkortinformasjon til kunder. I et slikt tilfelle er det avgjørende å lagre data på en fornuftig måte, for å etterfølge kravene fra personvernforordningen og opprettholde tillit hos kundene. Hvis din kundedatabase er stor, kan en lekkasje utvilsomt bli en kostbar affære.

Kundestøtte varer ikke evig

Opp gjennom årene har jeg møtt mange bedrifter hvor IT-avdelingen var usikker på om de brukte utdatert programvare. Noen har vært finansbedrifter hvor de kanskje har hatt god kontroll på oppdateringer til Windows eller Microsoft Office-programvare, men ikke på programvare spesifikk for virksomheten.

Det kan være mindre dataprogrammer hvor kundestøtten har opphørt, fordi utvikleren har lansert en ny utgave eller har gått konkurs. Uten kundestøtte blir ikke programvaren lenger oppdatert, og dette kan gjøre bedriften sårbar for datalekkasje, hackere eller tap av data.

Og dette problemet er større enn noen gang, fordi bedrifter i økende grad lagrer digital informasjon om kunder. Og ettersom kompleksiteten av det interne IT-landskapet vokser, så gjør også utfordringene til bedriften.

Flytt til nettskyen

Kostnadene ved å forsømme eller glemme viktigheten av utdatert programvare, kan være katastrofale. I finansbedrifter hvor jeg har opplevd utfordringer med aldrende programvare, har løsningene alltid vært en flytting til nettskyen.

Bedriftene har alle hatt muligheten til å investere i nye servere og introdusere kryptering på grunnivå. Men denne løsningen vil forlenge en bedrifts tilhold i eget datasenter og dermed opprettholde høye utgifter med en stor IT-avdeling.

I stedet er det avgjørende å implementere en rekke endringer og flytte både data og programvare til nettskyen fra egne servere. Ved å flytte både programvare og data, vil bedriften få bedre smidighet til å installere oppdateringer og endre programvare.

Denne løsningen vil gjøre det lettere å teste utrullingen av programvare på datamaskiner lik de som blir brukt i arbeidsstyrken, noe som øker sjansen for en vellykket utrulling. Samtidig vil det drastisk forbedre datasikkerheten og redusere kostnadene med en stor IT-avdeling som må administrere bedriftens data.