Foto: Fjorden
Foto: Fjorden

Norsk iPhone-kameragrip

Aktuell Kickstarter-kampanje: Fjorden gir deg manuelle foto-kontroller for iPhone, med støtte for Moment-linser og MagSafe-systemet. 

Publisert Sist oppdatert

Det beste kameraet er det du har for hånden.

Ofte er det mobiltelefonen. Gi den et lite løft med denne norske holderen som inkluderer manuelle kamerakontroller.

Fjorden iPhone-grip

Du kobler Fjorden til en iPhone via en klistrende tilkoblingsplate, og bruker blåtann til å kommunisere med enheten. Du får da en manuell utløserknapp med to trinn slik du er vant fra speilrefleks-kameraet, i tillegg til at den kan benyttes som fjernkontroll.

Videre får du en fler-funksjonsknapp som er programmerbar, en zoom-spak, og en programmerbar kontroll-vrider. Fjorden har en tykkelse på 10,7 mm, noe som i kombinasjon med en iPhone 12 tilsvarer tykkelsen på et AirPods-etui som fint passer i en bukselomme.

Vider kan Fjorden også fungere som en utbrettbar støtte («kickstand») for å holde telefonen i oppreist posisjon. Fjorden drives av en lite knappe-battericelle av typen CR2430 med levetid på opptil ett år.

Fjorden støtter bruken av Moment-linser til iPhone, og leveres dessuten med en egen kamera-app med tilgang til manuelle kontroller for fotografering. Fjorden vil også virke med en rekke andre kamera-apper for iOS.

Du finner kampanjen på Kickstarter her. Er du rask nok kan du få tidlig-rabatt til cirka 1250 kroner for en Fjorden-grip. Det finnes en rekke varianter som også inkluderer MagSafe-støtte samt armlenke. 

Kickstarter-kampanjen er allerede full-finansiert, men som alltid er det risiko knyttet til slike selv-finansierte prosjekter. Planen er utsendelse av ferdig produkt i 2022.