LANDET AVTALE: Charlotta Rehman, norgessjefen i Globalconnect, er glad for å ha fått Mattilsynet som kunde. (Pressefoto: Globalconnect)
LANDET AVTALE: Charlotta Rehman, norgessjefen i Globalconnect, er glad for å ha fått Mattilsynet som kunde. (Pressefoto: Globalconnect)

Mattilsynet dropper Telenor og Tietoevry, går for Globalconnect

Har signert 8-årig avtale om fiberbasert internett.

Publisert Sist oppdatert

Mattilsynet har signert en 8-årig avtale med Globalconnect om fiberbasert internett og Software-Defined Wide Area Networking (SD-WAN) til alle Mattilsynets 116 lokasjoner i Norge. Avtalen har en verdi på 25 millioner kroner inkludert opsjoner.

Dumper Tietoevry og Telenor

Globalconnect skal ha trukket det lengste strået etter at Mattilsynet kjørte en offentlig anbudskonkurranse, hvor de fikk inn tre tilbud. 

Valget skal ha falt på GlobalConnect etter en helhetlig vurdering av de annonserte kriteriene.

Når Mattilsynet nå signer avtale om fiberbasert internett betyr det også at Globalconnect erstatter Telenor og Tietoevry som leverandør på området. 

Mattilsynet og it-selskapet som (før de slo seg sammen med Tieto) da het Evry har hatt et langt samarbeid etter at de i 2012 inngikk avtale om både telefoni, nett og it-leveranser til flere av Mattilsynets lokasjoner i Norge.

Med den nye avtalen skal Globalconnect levere en helhetlig løsning for digital infrastruktur som inkluderer løsningsdesign, produktutvikling og nettplan. Avtalen inkluderer også SD-WAN, en teknologi som knytter sammen lokale bedriftsnettverk og muliggjør større grad av automasjon og optimalisering slik at definerte tjenester kan gis prioritet i nettet. Det skriver Globalconnect i en pressemelding.

– Vi er stolte og glade for å få Mattilsynet som kunde og vi gleder oss til å bidra til deres digitale utvikling. Som Norges nest største aktør på fibermarkedet, har vi allerede aksess på flere av lokasjonene, og ruller nå ut på øvrige lokasjoner, sier norgessjef Charlotta Rehman i Globalconnect, i meldingen.