KAN SMILE: Norges-sjef Hans Henrik Merckoll (innfelt) i HPE har signert en rekordavtale på it-drift og utvikling med Sykehuspartner. Illustrasjon: Unsplash/Pixabay

Bruker milliarder på ny it-infrastruktur

HPE har inngått en gigantavale med Sykehuspartner og Helse Sør-Øst.

I oktober kunne Computerworld fortelle at Helse Sør-Øst kunne spare opp mot 3,7 milliarder kroner med outsourcing og at Sykehuspartner med dette blir totalt forvandlet. Hewlett Packard Enterprise har vunnet en kontrakt for levering av databearbeiding til Helse Sør-Øst RHF.

LES OGSÅ: Sparer 3,7 milliarder kroner med outsourcing (abo)

I dag har HPE sendt ut en pressemelding om hvordan de skal modernisere infrastruktur og legge til rette for bedre pasientbehandling hos Helse Sør-Øst og Sykehuspartner.

Verdt milliarder 

Avtalen Hewlett Packard Enterprise har inngått er verdt 600 millioner amerikanske dollar, rundt 5,1 milliarder kroner, med Sykehuspartner HF som er felles it-tjenesteleverandør for de elleve helseforetakene i Helse Sør-Øst.

HPE skriver i pressemeldingen at avtalen vil bidra til modernisering av Helse Sør-Øst sin ikt-infrastruktur for å forbedre pasientsikkerheten og frigjøre ressurser til pasientbehandling.

Selskapene skal samarbeide om drift og modernisering av hele ikt-infrastrukturen. Og Sykehuspartner HF vil fortsatt være hovedleverandøren av tjenester til helseforetakene i Helse Sør-Øst. HPE vil jobbe sammen med Accenture og en rekke lokale norske og internasjonale bedrifter for å bidra til modernisering og mer sikker og effektiv operasjonell drift, heter det i meldingen. – Sykehuspartner HF og Helse Sør-Øst har gjennomført en profesjonell anskaffelse, der vi som leverandører har blitt behandlet rettferdig og møtt med respekt. Det har vært en lang reise og en veldig positiv erfaring å samarbeide med Sykehuspartner HF i prosessen, sier Janus Roar Ulv i HPE Strategic Sales.

Modernisering

Det er datasentre, arbeidsflate, nettverk, telekom, sikkerhet og service management som skal moderniseres. – En modernisert ikt-infrastruktur i sykehusene gir økt pasientsikkerhet og frigjør ressurser til pasientbehandling, sier administrerende direktør i Sykehuspartner Mariann Hornnes.Avtalen er en del av programmet Digital Fornying som ble igangsatt i 2013 og som inngår i ikt-strategien for Helse Sør-Øst.

I en kommentar till avtalen sier administrerende direktør i Hewlett Packard Norge, Hans Henrik Merckoll: 

- HPE ønsker å tilby helseforetakene større fleksibilitet og sikkerhet for ikt-løsningene sine. Vi håper å sette helseforetakene bedre i stand til å utnytte teknologi for å øke kvaliteten på pasientbehandling og ivareta pasientsikkerheten.