SAMARBEID: Powel leverer programvare til uttesting av overvåking og drift i Elvia, sammenslåtte Eidsiva og Hafslund Nett.
(Foto: Pixabay)
SAMARBEID: Powel leverer programvare til uttesting av overvåking og drift i Elvia, sammenslåtte Eidsiva og Hafslund Nett. (Foto: Pixabay)

Norges største nettselskap tester nytt nettverksinformasjonssystem

Norskutviklet programvare fra Powel skal testes ut av Elvia, som fra nyttår er navnet på sammenslåtte Eidsiva Nett og Hafslund Nett.

Publisert Sist oppdatert

Det sammenslåtte Elvia leverer strøm til nærmere to millioner kunder i Innlandet, Viken og Oslo. De to selskapene har brukt hvert sitt system for nettinformasjon; Eidsiva benytter Nettbas, mens Hafslund bruker GeoNIS.

Powel blir en viktig samarbeidspartner i endringene selskapene står overfor når det gjelder å ta i bruk ny teknologi.

– Sammen med Powel har vi gjort en vellykket prøvemigrering av utvalgte data fra Hafslunds GeoNIS inn i ArcGIS Utility Network, basert på datamodellen til Utility Network Community (UNC). Nå skal vi gjennomføre en tilsvarende migrering av data fra Eidsivas Netbas, for å kunne ha hele Elvias nett i samme NIS/GIS-plattform, sier prosjektleder i Elvia, Vegard Høynes.

Mer moderne løsninger

Utfordringen med verktøyene som nettselskapene i dag bruker, er at de er komplekse, skrivebordsbaserte applikasjoner som kun noen få nøkkelpersonell kan operere, heter det i en pressmelding.

Fordelen med moderne løsninger, er at de tilbyr enklere brukergrensesnitt og feltapplikasjoner. Dermed kan langt flere i organisasjonen ha tilgang på viktig og detaljrik informasjon om strømnettet og ikke minst langt flere kan bidra til å opprettholde datakvaliteten.

– Det blir enklere for folk å finne fram nødvendig informasjon for å få gjort en god jobb, samtidig blir det enklere å dokumentere utført arbeid. Det blir ufattelig spennende å designe fremtidige arbeidsprosesser og programvare for Elvia, sier Jens Dalsgarrd, Principal Business Consultant i Powel.

– Automatisering, selvbetjening og mobilitet er viktige bidragsytere i arbeidet med å designe fremtidens arbeidsprosesser. Vi synes det er veldig spennende å arbeide sammen med ambisiøse kunder som Elvia. Sammen utforsker og realiserer vi potensialet med ny teknologi som Utility Network, sier Richard Schytte i Powel.