TEST: Motorla RAZR MAXX - Svært batteri, gammel Android
Dette er telefonen for deg som hater å koble til laderen.
Motorolas lille tjukkas, RAZR MAXX, er en ganske gjennomsnittlig telefon på de fleste områder, men stikker av med seieren når det gjelder batteritiden.
Dette er telefonen for de som vil slippe å lade den hver natt, og som gjerne også vil kunne være hjemmefra et par dager uten å bekymre seg for at telefonen plutselig skal gå tom for batteri.
Mens de fleste konkurrentene gjerne velger batterier på rundt 1 700 til 1 800 mAh, har Motorola valgt å fleske til med et kraftig batteri på hele 3 300 mAh, nesten det dobbelte av det man finner i andre telefoner.
Her finner du alle vår mobiltester
Det gjør sitt til at batteritiden er langt bedre enn vi har blitt vant med de siste årene. Med variert og til dels tung bruk måtte vi lade med 2-3 dagers mellomrom, og med lett bruk holdt det å lade telefonen en eller to ganger i uka. Ikke ille.
I tillegg til å velge et stort batteri har Motorola også lagt til en rekke strømstyringsfunksjoner i programvaren, for å kunne holde ting gående enda litt lenger.
Batteriet har ført til at telefonen er noe kraftigere bygd enn konkurrentene, men likevel er den ikke så stor og tung at den blir uhåndterlig. Tykkelse på ni millimeter og en vekt på 145 gram bør være kurant for de fleste.
God skjerm
Motorola RAZR MAXX er utstyrt med en Super AMOLED-skjerm på 4,3 tommer. Oppløsningen er den samme som på blant annet Huawei Ascen P1 og HTC One S. Det gir kurant punktetthet, og skjermen fremstår som skarp. Lysstyrken kunne gjerne vært en anelse bedre. RAZR MAXX er utstyrt med HDMI-utgang, slik at det er mulig å koble den til ekstern skjerm.
Kameraet på åtte megapiksler leverer kurante bilder, bare du følger litt med på hva du gjør. Vi opplevde autofokusen som tidvis litt treg og upresis. I tillegg til å ta bilder i høy oppløsning er det mulig å filme i Full HD.
Til tross for at telefonen kom i salg for bare et par måneder siden føles den litt utdatert, med en tokjerneprosessor på 1,2 gigahertz.
Ytelsesmessig plasserer den seg på omtrent samme nivå som HTC One V. Det er krefter nok til vanlig bruk, men du vil stille dårlig om du ønsker å spille de nyeste og mest avanserte Android-spillene. Det er altså ikke ytelsen du betaler for når du langer over nesten 4 000 kroner for en Motorola RAZR MAXX. Her går pengene til skjerm og batteri.
Fortsatt ikke 4.0
I tillegg til å føles utdatert når det gjelder prosessorkraft, ble vi skuffet over at en så ny telefon ble levert med Android 2.3. Vi drøyde lengst mulig med å skrive omtalen av telefonen, ettersom Motorola hadde lovet at en oppdatering til Android 4.0 var på vei, men selv 1. august var oppdateringen fortsatt ikke på plass. Det er for dårlig.
Da er det godt å se at Motorola i likhet med Samsung og Apple har valgt en navigasjonsløsning med støtte for både GPS og GLONASS. Sistnevnte er et russisk posisjoneringssystem, og en konkurrent av amerikanernes GPS. Kombinasjonen av de to skal gi raskere posisjonsfiks og bedre nøyaktighet.
Konklusjon
Det er litt vanskelig å bli klok på Motorola RAZR MAXX. Telefonen er ikke blant de billigste, men levere ytelse omtrent på nivå med en billigtelefon.
At den fortsatt blir levert med Android 2.3 er også for dårlig i dag. Dette er først og fremst en telefon for deg som er opptatt av lang batteritid. Kjekt er det at man kan koble den til ekstern skjerm via hdmi.