NYE TILSKUDD: OnePlus har kommet med to nye tilskudd til selskapets Nord-familie - OnePlus Nord CE 3 Lite 5G og OnePlus Nord Buds 2. Vi digget ørepluggene, men er hakket mer lunken til smarttelefonen. (Foto: produsenten)
NYE TILSKUDD: OnePlus har kommet med to nye tilskudd til selskapets Nord-familie - OnePlus Nord CE 3 Lite 5G og OnePlus Nord Buds 2. Vi digget ørepluggene, men er hakket mer lunken til smarttelefonen. (Foto: produsenten)

Test: Nord CE 3 Lite 5G - Helt grei 

Det er ikke den sprekeste smarttelefonen vi har sett, men Oneplus Nord CE Lite 5G gir rask lading, godt med batteri-tid og fine bilder. 

OnePlus har kommet med to nye tilskudd til selskapets Nord-familie - OnePlus Nord CE 3 Lite 5G og OnePlus Nord Buds 2

Mobilen

Dette er langt fra den sprekeste telefonen vi har sett. Både form og farge er relativt kjedelig. Vår testversjon er i fargen Chromatic grey. Mobilen skal også finnes i en Limegrønn-variant, som muligens er hakket mer spennende. Denne smarttelefonen skal visstnok ha en anti-fingeravtrykk-teknologi, men etter noen få tastetrykk er både front og bakside full av fingermerker. Det er nærliggende å tro at dette gjelder uavhengig av farge.  

På baksiden finner vi tre kameraer. Til å være i denne prisklassen tar Nord CE 3 Lite gode bilder. I alle fall i godt lys.

Hovedkameraet på mobilen har en oppløsning på 108 megapixler. Vi får fine og klare bilder, og har ikke mye å utsette på dette. 

Likevel er det ladingen som er det aller beste på denne modellen. Her går det unna!

OnePlus Nord CE 3 Lite drives av et 5000mAh batteri. Ved hjelp av en superrask lader går mobilen fra null til, ja - ikke akkurat hundre kanskje, men i hvert fall opp mot 80 prosent kapasitet på 30 minutter.  Batteriet holder seg også godt over tid.

Spesifikasjoner

Navn: OnePlus Nord CE 3 Lite 5G smarttelefon.

6,72”-skjerm med 120Hz oppdateringsfrekvens, en åttekjernet Snapdragon-prosessor, 8GB RAM og et 5000mAh-batteri med 67W SUPERVOOC-lading.

108+2+2MP tredobbelt kameraoppsett.

Det er absolutt kamera og lading som er de største plussene ved denne smarttelefonen. 

Ytelsen på telefonen er helt på det gjennomsnittlige. Til å begynne med oppfattet vi den som noe treg, men det kan virke som det kun var oppstartsproblemer. 

OnePlus Nord CE 3 Lite har en 6,72” LCD-touchskjermen med en oppløsning på 2400x1080p. Den er behagelig å se på, også over lengre tid. 

Vi er ikke fra oss av begeistring, men til ha en pris som ligger rett i underkant av 4000 kroner kan vi konkludere med at dette er en helt grei telefon.