PSD: Verden er ikke den samme (Foto: Adobe)

Photoshop fyller 30

Adobe benytter anledningen til å lansere ny funksjonalitet for både Mac og iPad. Sjekk ut video i artikkelen.

Publisert Sist oppdatert

For tretti år siden kom Photoshop 1.0 på markedet.

Siden den gang har programmet både vunnet en Oscar, og kommet til iPad. Adobe feirer med nye funksjoner – og vi gratulerer!

Adobe Photoshop over tre tiår

Da Adobe lanserte Photoshop for iPad gjorde man et stort poeng av at appen er bygget over samme kodebase som Mac-versjonen. Det betyr ikke at det er paritet i funksjonalitet, men selskapet lovte å legge til egenskaper for iPadOS fortløpende.

Nå benyttes anledningen til å oppdatere iPad-versjonen (som forøvrig er lastet ned over en million ganger), og stikkordet er kunstig intelligens.

Object Selection-verktøyet er smart nok til å klare å skille liknende objekter fra hverandre, også om de overlapper i bildet. Med små tilpasninger kan maskene markere disse raskt og effektivt for videre billedbehandling.

Et verktøy for å forfine kantene i selekteringen kalt Refine Edge kommer for både Mac og iPad siden. Det er spesielt hår, pels og andre frynsete konturer som er krevende å få til for hånd.

En effekt ved at iPad-utgaven baserer seg på Mac-koden er at man kan bruke samme filformat, inkludert støtte for lag. Så man kan jobbe på samme prosjekt både mobilt og ved skrivebordet.

For å få dette til å fungere optimalt har Adobe nå også forbedret opp- og nedlastingen av filer til og fra Creative Cloud, og hevder å kunne se forbedringer på opptil 90 prosent.

Mac-brukere vil også kunne glede seg over at Dark Mode på macOS nå også støttes i dialoger i programmet.

Interessant å se er også at man nå i større grad kan nyttegjøre seg grafikkjernen til å prosessere filtereffekter, slik som Lens Blur. Nå kan man, takket være algoritmene, raskt simulere dybdeskarphet tilsvarende fotografier.

Følg lenken nedenfor til Adobe-bloggen for en mer inngående forklaring.

Sjekk ut en demovideo av objekt-seleksjon med kunstig intelligens i Photoshop for iPad nedenfor.

Via Adobe