– Vi i Vmware mener at dette kommer gi norske kunder en fantastisk mulighet for å ta i bruk skyløsninger på en helt annen måte enn tidligere, sier norgessjef Angeliqua Ramming-Gaden hos Vmware, her i Vmware-lokalene på Lysaker i Oslo. (Foto: Toralv Østvang)
– Vi i Vmware mener at dette kommer gi norske kunder en fantastisk mulighet for å ta i bruk skyløsninger på en helt annen måte enn tidligere, sier norgessjef Angeliqua Ramming-Gaden hos Vmware, her i Vmware-lokalene på Lysaker i Oslo. (Foto: Toralv Østvang)

Vil få fart på den norske skyreisen

Den hybride skytjenesten som Vmware har utviklet sammen med Amazon Web Services, ekspanderer nå til Europa. - En fantastisk mulighet for norske kunder, sier den norske Vmware-sjefen.

Det var for seks måneder siden at Vmware Cloud på Amazon Web Services (AWS) ble lansert. Samarbeidsløsningen fra Vmware og Amazon danner grunnlag for en konsistent infrastruktur i hele hybridskyen som gir kundebedriftene stor frihet til å flytte applikasjoner mellom lokale datasentre basert på Vmware Vsphere og AWS. Vsphere er betegnelsen på den totale pakken for servervirtualisering fra Vmware.

Raskere sky-migrasjon

I tillegg bidrar den felles tjenesten til å øke hastigheten på migrasjonen til skyen, heter det.

Selv om den felles Vmware/Amazon-løsningen bare har eksistert i et halvt år, driver medarbeiderne i de to selskapene innovasjon i høyt tempo og holder nå på med den tredje store oppdateringen.

– Kundene fra stort sett alle bransjer bruker Vmware Cloud på AWS for å få et skalerbart og operativt konsistent hybridskymiljø for sine mest kritisk bruksområder, skriver Vmware i pressemeldingen.

– Bra for Norge

Den første ekspansjonen til Europa skjer i London-området og vil i neste omgang bli fulgt opp med utvidelse til Amazons store datasenter i Frankfurt i Tyskland. Dette vil by på nyttige tjenester for norske brukere av Vmware Cloud og Amazon Web Services, mener norgessjefen hos Vmware, Angeliqua Ramming-Gaden.

– Vi vet at det er mange av våre kunder som allerede i dag benytter seg av AWS. Med den nye lanseringen av Vmware Cloud på AWS gir det nye muligheter for disse kundene å utvide sitt eget datasenter til skyen, sømløst, i stedet for som i dag hvor de oppretter separate instanser for disse tjenestene, sier Ramming-Gaden til Computerworld.

– Samarbeidet betyr at nye og eksisterende kunder har muligheten for en hybrid skyløsning med det beste fra Vmware og fra AWS, sier hun og fortsetter:

– Vi i Vmware mener at dette kommer gi norske kunder en fantastisk mulighet for å ta i bruk skyløsninger på en helt annen måte enn tidligere og at skyreisen til norske organisasjoner kan ta ordentlig fart, sier Ramming-Gaden.

Nye verktøy

Samtidig med at Vmware og Amazon starter den globale ekspansjonen av sine fellestjenester, har Vmware lansert en rekke nye verktøy som skal hjelpe store bedrifter å forbedre sine løsninger.

Ett av problemene Vmware ønsker å hjelpe kundene med, er knyttet til den økende kompleksiteten i løsningene, som blant annet skyldes at mange selskaper benytter flere skytjeneste-leverandører samtidig. Ifølge Vmware benytter nesten to tredjedeler av kundebedriftene to eller flere skytjenesteleverandører i tillegg til at de gjerne bruker sine egne lokale datasentre, skriver amerikanske Computerworld.