i11: 11. generasjons Intel Core mobil-processor med Iris Xe grafikk - kodenavn “Tiger Lake” (Foto: Intel Corporation)

Intel med Tiger Lake

11. generasjons Intel Core mobil-prosessor med Iris Xe grafikk - kodenavn “Tiger Lake” - skal være Intels beste for tynne og lette bærbare. Men selskapet henger igjen med 10nm-prosess.

Publisert Sist oppdatert

Intel har offisielt annonsert 11. generasjon Intel Core mobil-prosessor kalt "Tiger Lake".

Intel mener det er den beste prosessoren for tynne og lette bærbare datamaskiner, og varter opp med integrert Xe-grafikk, Thunderbolt 4 samt WiFi 6. Prosessoren inngår også i Intel Evo-plattformen.

11. generasjons Intel Core - kodenavn “Tiger Lake”

Brikkene bruker Willow Cove-arkitekturen med Xe-grafikk på Intels nye 10nm SuperFin-prosess. På denne måten oppnås det klokkefrekvenser på opptil 4,8GHz for denne klassen prosessorer. 

Til sammenlikning nevner vi at det forventes at Apples A14-chip som blir å finne i høstens iPhone 12 vil bli fabbet av TSMC på en 5nm-prosess - og med planene klare for 4nm-prosessen allerede. Apple vil fremover bygge datamaskiner basert på sine egne Apple Silicon ARM-prosessorer.

Intel har annonsert at over 150 pc-design vil bygge på denne nye prosessoren, hvorav 20 verifiseres under Intel Evo-platformen. Dette gjelder maskiner fra Acer, Asus, Dell, Dynabook (Sharp), HP, LG, Lenovo, MSI, Razer, Samsung og andre. 

Blant Tiger Lake-prosessorene finner vi U-serien og Y-serien, med basis-hastighet fra 3,0 GHz og med maksimal boost på opptil 4,8 GHz. Den integrerte Iris Xe-grafikkjernen har 96 kjerner og maksimal hastighet på 1,35 GHz.

Sjekk ut to promo-videoer nedenfor.

Via Intel