OCR: Finn den rette vinkelen med Apple Pencil som input-mekanisme (Foto: Apple)

Musepeker og tekstgjenkjenning for iPadOS 14

Rykte: Det lekker fra en iOS 14 beta. Siste drypp er en avansert musepeker samt støtte for umiddelbar tekstgjenkjenning med Apple Pencil.

Publisert Sist oppdatert

iPadOS 14 kan korte inn avstanden mellom iPad og Mac.

De siste lekkasjene passer inn i et mønster som inkluderer rapporter om at Apple vil produsere et eget iPad-tastatur med integrert styreflate.

iOS 14 for iPad Pro

Den basale støtten for å kunne bruke en mus til å styre en iPad er egentlig et tiltak for universell utforming - et substitutt for en finger til å angi pek-og-klikk funksjoner i brukergrensesnittet.

Men om man legger til det urealiserte potensialet som ligger i en moderne iPad, med ARM-prosessorytelse på høyde med bærbare datamaskiner, så er det fristende å se for seg et bindeledd til Mac.

Og ryktene om en ARM-basert Mac er heller ikke nye. Disse kan ha utspring i opplysninger om at Apple faktisk har en fungerende versjon av macOS som kjører på ARM, noe som ikke er usannsynlig - spørsmålet er bare: Hva så?

Selskapet har hele veien hevdet at en Mac-skjerm ikke er til for å sette fingermerker på. Eller sagt på en annen måte: En Mac skal ha tastatur og styreflate, mens en iPad er en peke-opplevelse. 

Men Apple lager jo tastatur for iPad selv, noe som fungerer utmerket til Office-apper fra Microsoft. Og nå som Adobe er ute med Photoshop for iPad så begynner det mer og mer å likne på en selvstendig plattform. Operativsystemet - iPadOS - er jo tilpasset nettopp dette. 

Så hva blir det - en Mac på ARM, eller en iPad Pro med fullverdig styreflate og tastatur? To sider av samme sak?

Det er 9to5Mac som melder om kodelekkasjen for en musepeker i iPadOS, mens MacRumors har avdekket at iOS 14 vil få støtte for umiddelbar OCR-basert tekstgjenkjenning i tekstbokser gjennom hele systemet med bruk av Apple Pencil.