MACWORLD:

Foto: Autodesk

AutoCAD 2025 (LT) for Mac

Autodesk fornyer konstruksjonsapplikasjonen AutoCAD for Mac og introduserer en AI-assistent i den nyeste oppdateringen.

Publisert

Programvarehuset Autodesk har sluppet den årlige versjonen av konstruksjons-applikasjonen AutoCAD

Dette inkluderer Mac-versjonen av v2025. AutoCAD finnes også i en "lett"-versjon kalt LT.

Også i CAD-verdenen ser man nå inntoget av kunstig intelligens i økende grad, så også i AutoCAD. Autodesk har laget sin egen AI-assistent som nå er koblet mot både dette, men også andre applikasjoner i porteføljen.

Blant nyhetene finner vi automatisk gjenkjenning og identifisering av (potensielle) blokker i en tegning (Smart Blocks), muligheten for å tegne skravurer uten forhåndsdefinerte omramninger, samt integrasjonen av GIS-bakgrunner fra Esri. Dette - og mere til (se her).

Etterhvert som det årlig kommer nye versjoner er det et stadig tilbakevendende spørsmål om Windows- og Mac-versjonen er (eller blir) identiske, for eksempel når det kommer til skripting-funksjoner. 

Gitt arven som denne typen applikasjoner med flere tiårs utvikling har bak seg er det ikke sikkert vi noensinne vil kunne oppnå full paritet, men det er ikke sikkert det er en ulempe. For på den andre ønsker man også et Mac-interface som føles naturlig for denne plattformen. Generelt synes det likefullt som om Mac-utgaven tross alt er helt på høyden som et fullverdig DAK-verktøy.

Sjekk ut noen promo-videoer nedenfor.

Via Autodesk