MILLIARD: WIFI4EU-prosjektet har ny runde med søknader i dag. Totalt skal prosjektet dele ut 120 millioner euro, godt over milliarden med norske kroner. 

Mer EU-penger til wifi-utbygging i kommunene i dag

Søk presist klokken 13:00.

Publisert Sist oppdatert

Tredje runde av EUs tildelinger av midler til wifi-utbygging på offentlige steder (WIFI4EU-prosjektet) kan søkes på i dag. Hver kommune som får tildelt midler, får 15.000 euro å rutte med for å lage offentlige wifi-soner i kommunen sin.

Midlene tildeles etter først-til-mølla-prinsippet, så det er viktig å klikke på søknadsknappen nøyaktig klokken 13 i dag.

Litt forarbeid

Det er flere forutsetninger for at en kommune kan søke om disse midlene. Nasjonal Kommunikasjonsmyndighet (Nkom) minner i en nyhetssak om at følgende må være på plass før man kan sitte klar for å levere søknaden etter lunch i dag:

  • Har registrert din kommune i WiFi4EU-portalen
  • Har lastet opp de nødvendige støttedokumentene
  • Har godtatt vilkårene og erklæringen om kvalifisering ved å merke den aktuelle boksen på siden «Min søknad»
  • Les mer om WIFI4EU-ordningen her, og ta kontakt med Nkom om du har spørsmål.

 

Selv om det gjelder å levere søknaden så presist som mulig på klokkeslettet, er det ikke slik at ett land kan stikke av med alle pengene. EU-kommisjonen fordeler midlene over alle land som har søkere, men internt i landene tildeles pengene etter hvem som søkte først.

I forrige runde sikret 20 norske kommuner seg denne støtten til wifi-utbygging, og søknadsrunden var over på under ett minutt. Det er altså all grunn til å sitte klar på knappen når klokka slår.