Yahoo i pluss

Mens Microsoft truer med fiendtlig opkjøp leverer Yahoo pene resultater, men ekspertene tviler på om det er nok.

Publisert Sist oppdatert

Yahoo-resultatene er mest spennende på grunn av Microsofts planer å innlemme selskapet i sine rekker. Veksten på ni prosent i omsetning var litt høyere enn spådd, men er ifølge analytikerne ikke høy nok for å endre maktforholdene mellom de to selskapene.

Yahoo-ledelsen stritter imot en overtagelse, og mener Micosoft ikke verdsetter Yahoo høyt nok. Det betyr at et oppkjøp er ikke er aksjonærenes beste interesse, mener ledelsen.

LES OGSÅ: Full krangel mellom Yahoo og Microsoft

Omsetningen til Yahoo endte på 1,8 milliarder dollar i første kvartal, og er etter fratrekk av pengene selskapet direkte betaler til sine partnere 1,35 milliarder dollar. Det er et lite hakk over forventningene.

- Styret og ledelsen er åpne for alle alternativer å få bedre uttelling for våre aksjonærene, men vi er forpliktet å holde oss unna et hvert tilbud som ikke anerkjenner verdien i selskapet, sier toppsjefen Jerry Yang.

Microsoft har hittil nektet å sette opp budet på Yahoo, og har truet med et fiendtlig oppkjøp hvis ikke Yahoo-ledeslen svarer positivt innen kommende lørdag. Ifølge eksperter er det tvilsomt om Yahoos pene, men langt fra eksplosive vekst vil overbevise Microsoft å legge mer penger på bordet.