MÅ STYRKES: Sikkerhetsrisikoen ved e-post og tilhørende tjenester er økende, melder NSM, og anbefaler styring av sikkerheten til Exchange og Office 365. (Ill: Pixabay)

Fire av ti med skadelig kode

Av 160 milliarder undersøkte epost mellom april og juni inneholdt hele 67 milliarder skadelig kode av noe slag.

Publisert Sist oppdatert

Sikkerhetsselskapet Mimecast har nylig presentert en rapport som viser at fire av ti eposter kommer med kode som har til hensikt å spionere, ødelegge eller stjele. Undersøkelsen gikk igjennom 160 milliarder sendinger og hele 67 milliarder epost inneholdt kode som er laget med uærlig eller kriminelle hensikter.

Den vanligste måten å sende skadelig kode på har vært via søppelpost sendt ut i vilden sky, men det blir stadig mer vanlig å forsøke angrep gjennom å ta personlig kontakt. Mottagere kan for eksempel bli bedt om å ta kontakt på sms, noe som øker risikoen for å bli svindlet.

Det er datafiler laget med programvare fra Microsoft som er det mest populære å bruke i slike angrep. 40 prosent av de falske filene utgir seg for å være Excel-dokumenter, mens 15 prosent fremstår som Word-dokumenter. (Hvilket gjør det til en god idé å slå av all funksjonalitet som heter noe med «auto» i Microsoft-verktøy).

Rapporten ligger på mimecast.com og heter Threat Intelligence Report.