FJERNER HETS: Ny funksjon i Instagram skal redusere faren for hets eller søppelmeldinger i bildekommentarene. Illustrasjon: Instagram-montasje, Arkiv
FJERNER HETS: Ny funksjon i Instagram skal redusere faren for hets eller søppelmeldinger i bildekommentarene. Illustrasjon: Instagram-montasje, Arkiv

Instagram svartelister hets

Egen svarteliste av ord skal redusere faren for at bildekommentarene brukes til hets eller søppelmeldinger.

I en bloggartikkel skriver Kevin Systrom, Instagram-sjef og medgrunnlegger at nye grep må til for at tjenesten han leverer skal være et trygt og kreativt sted for en halv milliard brukere.

Egen eller foreslått liste

Dermed rulles det ut en ny funksjon under innstillingsmenyen i Instagram-appen. Der kan brukerne aktivere en svarteliste over ord som ikke tillates i kommentarene. Ordene kan være fra en standardliste Instagram tilbyr, eller egne ord etter ønske.

Kommentarer med ord fra denne lista droppes uten å vises. Dette skal supplere sletting av kommentarer med enkle fingersveip, blokkering av brukerkonti eller rapporteringsmulighet for upassende kommentarer.

Uten å gå detaljer sier Systrom at det vil komme flere verktøy som skal sikre brukerne og beholde Instagram som et «positivt og kreativt miljø» for alle deltakerne.

Populær i Norge

I følge Ipsos MMI er det rett over 1,7 millioner norskinger med profil hos Instagram, og rett under 1,7 millioner som er aktive brukere. Det er 42 prosent av alle over 18 år i Norge med en svak overvekt av kvinner.

Det gjør Instagram til en av Norges mest brukte nettjenester etter Facebook, VG og Youtube. Hele 33 prosent, eller 1,36 millioner norskinger over 18 år, bruker Facebook-eide Instagram ukentlig.