STARTER: Siviløkonom og journalist Sverre Stenseng starter i Computerworld. (Foto: Anders Løvøy)

Sverre Stenseng starter i Computerworld

Journalist og siviløkonom Sverre Stenseng styrker redaksjonen med forståelse for næringsliv og bransje, og forsterker samtidig avisens arbeid med å dekke grenseflaten mellom norsk it-bransje og verden rundt.

Publisert Sist oppdatert

– Med ansettelsen av Sverre Stenseng styrker Computerworld redaksjonen med en erfaren ressurs, med et stort nettverk i norsk it-bransje og næringsliv, sier ansvarlig redaktør Anders Løvøy i Computerworld .

Stenseng har journalistisk erfaring fra både DN og Aftenposten. Tidlig i karrieren var han dessuten innom Computerworld og har blant annet dekket børsnoterte it- og telecom-selskaper for disse mediene. Han har også jobbet med konsernkommunikasjon i store norske virksomheter som Tine og Intrum (tidligere Lindorff).

Sentral

I Computerworld blir Stenseng sentral i arbeidet med å dekke grensesnittet mellom bransje og næringsliv, hvor det har vært en rivende utvikling de siste årene. I nyere tid har næringslivet gått fra å investere i teknologi til å kjøpe tjenester. Dette betyr blant annet at tidligere sementerte markeder nå er åpnet for nye aktører, samtidig som virksomheter organiserer sin interne it på helt nye måter.

– Her er det en viktig og ny dynamikk i både næringslivet og it-bransjen selv, som får liten oppmerksomhet i andre medier. Det er spennende at Computerworld satser for å bli en tydeligere stemme innenfor næringsliv og it, samtidig som vi skal få tydeligere frem betydningen av utvikling innenfor it i samfunnet. Jeg gleder meg til å være med å utvikle journalistikken på disse områdene, sier Stenseng.

Stenseng har i nesten tre år ledet et frilansbyrå som blant annet har levert stoff til Computerworld, så hans byline har fra tid til annen vært synlig på cw.no allerede. Fra september inngår han som en del av den faste redaksjonelle staben.

– Vi er veldig glade for å få Sverre til oss. Han har en helt riktig bakgrunn, og vi gleder oss til å få ham om bord for fullt, sier Løvøy.