Javazone vokser fortsatt

Norges største it-konferanse hadde i år 2500 deltakere. Det er rundt 100 flere enn arrangøren regnet med.

Publisert Sist oppdatert

Javabin, som arrangerer Javazone, kunne i år glede seg over å være «utsolgt» – et begrep de nødig bruker, fordi alle skal være velkomne. Gjennom året som er gått siden forrige Javazone, har rundt 50 frivillige jobbet med arrangementet, som i år ble holdt for 13. gang.

- Vi hadde nesten 200 foredragsholdere, ut fra av over 400 sendte inn «call for speakers». Javazone er også populært blant studenter. 150 studenter fikk gratis inngang torsdag mellom 12 og 18 til hva vi kaller «Javazone Academy». Her hadde vi nesten 300 søkere, og vi kommer nok til å gjenta dette neste år også, sier Espen Herseth Halvorsen som er leder for Javazone 2014.

100 timer video på nett

Totalt ble det holdt 146 foredrag som er publiserte på web med full video, gratis og uten innlogging. Til sammen 6000 minutter eller 100 timer med læring som er tilgjengelig for alle, og som er ment som en ressurs for bransjen og den enkelte utvikler.

- Få også med at det var med 50 studenter som jobbet frivillig under arrangementet. Det er organisert sånn at de jobber halve konferansen og får være deltakere den andre halvdelen, forteller Halvorsen.

Årets Javazone hadde også 42 partnere – bedrifter og offentlige virksomheter som bidrar til arrangementet med egne stands. Det er flere enn tidligere, og enda vil flere være med.

Videoene finner du her .

Mat skarrem ha

På standene er det etter hvert er blitt stadig mer populært med servering av mat. Onde tunger hevder at enkelte deltar bare på grunn av maten, noe Halvorsen bare ler bort. Computerworld kunne pussig nok observere at Microsoft deltar som partner på Javazone, men ikke Oracle.

- Vi er glade for at Microsoft velger å være partner på Javazone år etter år. I 2014 er bransjen såpass åpen at vi syns det er helt naturlig at de er partnere av oss. Den gamle Java vs .Net striden er over for lengst, nå er det open source som gjelder over alt.

- Men dere arrangører blir stadig yngre. Hvor er veteranene?

- Veteranene er fortsatt med, og vi kan glede oss over å kunne trekke på dem i tillegg til folk som ikke har vært i bransjen så lenge og at vi også tiltrekker studenter som ikke er ferdige utviklere ennå. Javazone er nok mest for folk i arbeidslivet, men skal også være nyttig for de helt ferske, mener Halvorsen.

- Alt i alt synes vi at vi i år hadde det beste faglige nivået på Javazone på flere år.

Se video: fra foredrag, presentasjoner og lyntaler fra Javazone 2014 på Javazone.no .